Tragedia de pe Titanic, din aprilie 1912 este încă un mister și un subiect care-i pasionează pe mulți. Iar interesul oamenilor pentru navă continuă și în ziua de astăzi. Obiectele recuperate de pe fundul oceanului sunt vândute la licitații pentru sume colosale. Printre acestea se numără și un meniu servit cu 3 zile înainte de scufundare.
Ce meniu au avut pasagerii de pe Titanic cu 3 zile înainte de tragedie
Meniul, cu data de 11 aprilie 1912, are pe el înscrise preparatele pe care pasagerii de pe Titanic. Adică cu 3 zile înainte ca nava să lovească icebergul și și să se scufunde.
Este vorba despre o bucată de carton, cu dimensiuni de 11X16 cm. Era a doua zi de croazieră de când Titanic Queenstown, Irlanda și de îndrepta spre New York.
Meniul a fost scos la licitație de Henry Aldridge & Son of Wiltshire, alături de alte obiecte rare de pe Titanic. Era așteptat ca mica bucată carton să se vândă la un preț de peste 70.000 de lire sterline.
Pasagerii din seara respectivă au avut parte de un meniu special, cu mai multe preparate din care aveau de ales. Bucătarii au pregătit tridii, somon, carne de vită, scrab, rața și pui, servite cu cartofi, orez și piure de păstârnac. Iar la desert au avut un preparat fiert, servit cu caise și înghețată.
Se pare că meniul este un unicat, deoarece colecționarii și cei care le pun spre vânzare susțin că nu mai există niciunul în lume. Nu sunt însă prea multe detalii despre originea lui.
O ipoteză credibilă ar fi faptul că unul dintre pasagerii supraviețuitori, care a apucat să-și ia o parte din lucrurile personale în momentul în care s-au făcut evacuările, a păstrat mica bucată de carton ca amintire.
Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce a lovit un iceberg. 710 de pasageri au supravieţuit naufragiului, în timp ce 1514 de persoane au murit în apa înghețată a Oceanului Atlantic.