Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România așa cum s-au priceput mai bine, dar și prin frică și teroare. Cei doi au organizat un trai al țării după o gândire simplă, iar un lucru legal, devenea automat obligatoriu. Așa s-a întâmplat și atunci când soției dictatorului i-a creat neplăcere o melodie, dar și un artist din țară. Aceasta a interzis total să se mai cânte acea piesă.
Ce melodie o enerva pe Elena Ceaușescu și cui îi aparținea
Nicolae și Elena Ceaușescu ascultau des muzică românească, iar aceasta trebuie să respecte obligatoriu linia impusă de Partidul Comunist. Cei doi aveau și cântăreți preferați, dar și artiști pe care nu îi suportau sub nicio formă. Tudor Gheorghe a fost cel care a avut de suferit pe vremea dictatorilor. Se pare că Elena Ceaușescu nu l-a plăcut sub nicio formă pe artist, așa că și una dintre melodiile sale o enervau la culme.
„Am cântat aia: „Fir-ați ale dracu’ oltence / Iarna grea, muierea rea / Vacilor n-am ce le da / Să dau țâța dupe mână / Ca iarba prin coasă”. Frumusețea de pe lume, din punctul de vedere al cântecului popular. Al liricii populare. Un binevoitor a înregistrat și a dus caseta la Tovarășă, la Cabinetul 2.
Și asta a zis: „Nicule, tu vezi ce zice ăsta?!”. El o fi zis: „Lasă-l, fă, că el cântă cu „Acolo este țara mea””. „Fir-ar ăsta al dracu’, să nu-l mai văd!”. Și nu m-au mai văzut…Am fost interzis definitiv din ’86. N-am avut voie să apar pe scenă trei ani de zile, până la Revoluție.”, a declarat Tudor Gheorghe, pentru gsp.ro
Tudor Gheorghe a fost interzis de soții Ceaușescu
„De pildă, primul spectacol pe care mi l-au interzis a fost Caragiale. Poezia necunoscută a domnului Caragiale. Au venit și-au spus: „Asta în niciun caz!”. Bine, era și îngrozitor. Era o poezie necunoscută, greu de suportat. Pentru că ăsta spunea așa: „Trec astăzi neștiut prin lume / Dar trainic las în viitor / Un semn, o glorie, un nume / Acestui imbecil popor”. Nu merge nici azi, dar după ’89 am reluat spectacolul. Mie mi-au fost interzise două spectacole.”, a mai adăugat cântărețul, conform aceleiași surse.