Meniul deținuților din penitenciarele din țară trebuie să respecte anumite reguli. De asemenea, acestea trebuie să se încadreze anumitor sume de bani. Iată ce mănâncă „răii” României în perioada sărbătorilor de iarnă.
Puține persoane știu că meniul unui deținut din penitenciarele din România este alcătuit în funcție de mai mulți factori. Este important să se respecte un anumit număr de calorii și, bineînțeles, se ține cont de bani. Mai clar, este alocat un anumit buget și se ține cont inclusiv de orientarea religioasă al fiecărui deținut.
Ce mănâncă deținuții din România de sărbători
Fiindcă ne aflăm în pline sărbători de iarnă. Norma de hrană a deținuților a fost suplimentată cu 5,50 RON. În acest context, deținuții vor primi în ziua de Crăciun Sarmale ciorbă de porc sau de pui friptură de porc sau vită. Bineînțeles că pe masa deținuților se va afla și tradiționalul cozonac.
Liderul sindical al polițiștilor din sistemul penitenciar românesc, Cosmin Dorobanțu, spune că trebuie să se țină cont de această sărbătoare și pentru deținuți, dar și pentru oamenii legii ce lucrează în aceste zile. Așa vor simți și ei un pic spiritul sărbătorilor.
Pe lângă religia pe care are un deținut, se ține cont și de dieta personală recomandată de medic. Așadar, deținuții vor putea alege între carne de porc, vită, pui, sarmale ori varză a la Cluj.
Meniu de Crăciun deținuți
Iată ce vor mânca deținuții din România în ziua de Crăciun
- La micul dejun, aceștia vor avea următoarele alimente: ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă.
- La prânz vor primi două feluri de mâncare: ciorbă de porc, de pui sau de vită. La felul al doilea se vor servi sarmale sau varză a la Cluj.
- Desert: cozonac plus un pahar cu apă minerală.
- Cina: piure de cartofi cu friptură de porc sau de pui, la cuptor, la care se adaugă o salată și un măr.