Ce l-a determinat pe elevul din Rădăuți să îi înjunghie pe cei doi colegi ai lui. În cursul zilei de miercuri, s-a petrecut un incident deosebit de grav. Doi elevi au ajuns la spital, unul dintre ei în stare gravă, după ce au fost răniți cu un briceag de un coleg, chiar înaintea orelor de curs. 

Atacatorul, un coleg de clasă cu victimele, a fugit după ce i-a înjughiat pe cei doi, dar a fost prins de poliție rapid, în doar 15 minute de la producerea incidentului și reținut pentru 24 de ore.

Cum a început conflictul care a dus la înjunghirea a doi elevi din Rădăuți

Conflictul a izbucnit, miercuri după-amiază, între patru elevi ai unei clase de la școala profesională. Băieții se aflau la un restaurant de tip fast food, aflat în vecinătatea liceului. După un conflict spontan, agresorul în vârstă de 17 ani a scos un briceag şi a început să-i lovească pe ceilalţi trei.

„S-au întâlnit înainte de a intra la ore, în jurul orei 13:50 pe terasa, în faţă, chiar acolo şi băieţii care au fost înjunghiaţi au intrat, s-au refugiat în baie şi de acolo au sunat la 112”,a declarat proprietarul restaurantului, citat de observatornews.ro. 

„Între cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, a izbucnit un conflict spontan, unul dintre aceştia lovindu-i pe alţi doi tineri cu un cuţit, pe unul dintre ei atingându-l în zona abdomenului, pe celălalt în zona braţului”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava potrivit sursei menționate mai sus.

Una dintre cei patru băieți atacați, unul a reușit să scape doar cu o lovitură la cap. Din păcate, unul dintre colegii lui, în vârstă de 19 ani, e la spital, în stare gravă.

„Tânărul era stabil hemodinamic şi respirator, cu o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui drept. Cu lezarea parenchimului pulmonar, cu sângerare activă şi a fost internat pe Chirurgie, direct în sala de operaţie”,a declarat Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt Spitalul Județean Suceava.

 Ce l-a determinat pe elevul din Rădăuți să îi înjunghie pe cei doi colegi ai lui. Mărturia unui profesor „Nu au făcut...”
Observator

Ce l-a determinat pe elevul din Rădăuți să îi înjunghie pe cei doi colegi ai lui. Mărturia unui profesor

Aparent, conflictul care a dus la acest deznodământ care putea să se transforme într-o tragedie, a început acum două zile. Între una dintre victime și agresor a existat un schimb de replici mai dur. Dar, nimeni nu se aștepta la așa ceva.

„În pauză, cei doi au avut o altercaţie verbală observată de către portarul şcolii şi rezolvată punctual, în secunda următoare a fost anunţat profesorul de serviciu, directorul adjunct, am intrat în clasă şi am intervenit. Cei doi păreau că sunt împăcaţi amiabil”, a declarat un profesor.

Diriginta și directorul școlii sunt șocați de incident pentru că cei patru elevi nu avuseseră până în acel moment niciun fel de probleme, mai ales de violență.

„Nu au mai fost alte evenimente care să ne determine să credem că ar putea să fie un conflict anterior care a degenerat, ci a fost efectiv incidentul la care nu ne aşteptam”, a declarat Niculina Mihaela, directoare Colegiul Tehnic Rădăuţi. „Îi cunosc de 3 ani de zile, niciunul nu a fost sancţionat, nu aveau absenţe multe, nu au facut altă dată alte prostii”, a declarat Narcisa Rei, diriginta elevilor.