Reclamă

Majoritatea oamenilor se trezesc o dată sau de două ori în timpul nopții.

Motivele pentru care se poate întâmpla acest lucru includ consumul de cofeină sau alcool târziu în timpul zilei, un mediu de somn sărac, o tulburare de somn sau o altă afecțiune de sănătate.

Când nu poți să te întorci repede la somn, nu vei avea suficient somn de calitate pentru a te menține împrospătat și sănătos. Este important să vă dați seama ce vă trezește, astfel încât să puteți trata problema și să vă odihniți puțin.

Cât de grav poate să fie

Ce înseamnă când te trezești din somn la aceeași oră în fiecare seară. Motivul este îngrijorător
Pixabay

În general, adulții au nevoie de aproximativ 7 până la 9 ore de somn pe noapte pentru cea mai bună sănătate și bunăstare. Acesta este împărțit în perioade de somn ușor, profund și rapid cu mișcarea ochilor (REM), când visezi. Treci prin aceste etape de câteva ori în fiecare noapte. Majoritatea somnului tău profund are loc devreme în noapte. Spre dimineață, ești în principal într-un somn REM și mai ușor, când este mai ușor ca ceva să te trezească.

Multe afecțiuni de sănătate au simptome care pot părea agravate noaptea, cum ar fi: Durere, în special de la artrită, insuficiență cardiacă, anemie falciforme sau cancer. Spuneți medicului dumneavoastră dacă vă doare prea mult pentru a rămâne adormit. S-ar putea să fie nevoie să vă schimbe medicamentele.

Tulburări de respirație din cauza astmului, bronșită sau altă boală pulmonară. Probleme digestive, în special durerea și tusea de la refluxul acid sau simptomele sindromului de colon iritabil.

Hormonii. Femeile se trezesc adesea noaptea când nivelurile se schimbă în jurul menstruației sau în timpul menopauzei. Bufeurile și transpirațiile nocturne perturbă, de asemenea, somnul. Boli ale creierului și ale nervilor, inclusiv Alzheimer și Parkinson. A face pipi mult, posibil pentru că ai băut multe lichide în timpul zilei sau din cauza unei afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă sau inflamația vezicii urinare.

Medicamentele pentru tratarea acestor afecțiuni vă pot afecta, de asemenea, somnul, inclusiv beta-blocante, antidepresive, medicamente pentru ADHD, decongestionante și tratamente respiratorii care conțin steroizi.

Dacă problemele de sănătate vă întrerup adesea somnul, informați medicul. Poate însemna că trebuie să începeți tratamentul sau să schimbați ceea ce ați făcut pentru a vă controla simptomele.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro