Reclamă

Am putea crede că a avea un nas rece este doar un semn de temperatură scăzută. Cu toate acestea,  s-ar putea să nu fie întotdeauna cazul despre acest factor. Este posibil să aveți un nas rece chiar și în spații calde. Când se întâmplă acest lucru, poate fi un semn că corpul tău are nevoie de o atenție suplimentară.

Când stăm mult timp într-o cameră cu temperatură scăzută, organismul încearcă să conserve căldura  reducând fluxul de sânge de la extremități și îl redirecționează către organele vitale din organism. De asemenea, putem observa că nasul nostru va fi primul lucru care se răcește, întrucât această parte a corpului nu are multă grăsime. Descoperă și alte motive pentru care nasul tău ar putea fi rece.

Sursa: Social media

Suprasolicitare

În urma studiu efectuat s-a descoperit o legătură între temperatura corpului nostru și cantitatea de stres din creier. În timpul cercetării, cu cât participanții s-au concentrat mai mult pe sarcinile care le-au fost date, cu atât fețele lor au devenit mai reci. Acest lucru se întâmpla mai ales în zona din jurul nasului. Dacă și tu simți acest lucru în timp ce lucrezi, s-ar putea să vrei să faci o pauză rapidă înainte de a-ți relua activitatea.

Stres emoțional

Stresul emoțional ar putea fi un declanșator al fenomenului Raynaud. Acest fenomen face ca vasele de sânge din extremitățile noastre să se îngusteze drastic pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru duce la răceală și amorțeală într-o anumită zonă, cum ar fi nasul, și poate dura de la câteva minute la ore. Fenomenul Raynaud este mai frecvent la femei și la cei care trăiesc într-un climat rece.

Dezechilibru hormonal

Când nu produci suficienți hormoni tiroidieni, metabolismul corpului tău poate deveni lent. Având un metabolism lent, corpul tău va conserva căldura și energia și ar putea duce la  mai puțină căldură care ajunge la extremități, cum ar fi nasul.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro