Reclamă

Primele indicii de primăvară sunt pe drum și produsele proaspete de la piață o arată.

Aflați ce fructe și legume sunt de sezon în martie și inspirați-vă cu câteva idei creative pentru a le găti.

Vremea începe în sfârșit să se îndepărteze de zilele foarte reci și întunecate. Primele indicii de primăvară sunt în aer și sosesc în piețe pentru a anima mesele după adâncimea iernii. Pot fi găsite o mulțime de fructe și legume proaspete, de la mazăre și sparanghel până la avocado și ananas mai exotice, care vă însuflețește masa din martie.

După câteva luni de alimente bogate, reconfortante și legume rădăcinoase cu amidon, gama de verdețuri și legume de primăvară care pot fi găsite la magazin sau la piața fermierilor este binevenită. Este momentul perfect pentru salate proaspete cu rucola sau salate tinere, cu o mulțime de toppinguri de fructe și legume. Asigurați-vă că echilibrați verdețurile bogate în fier cu multă vitamina C din segmentele de citrice și câțiva acizi grași omega-3 din avocado.

Ce să alegem

Ce fructe și legume trebuie să mănânci în luna Martie. Vor face minuni pentru sănătatea ta
Pixabay

Sfârșitul iernii și începutul primăverii sunt, de asemenea, momentul perfect pentru a îmbrățișa prepararea legumelor într-un mod simplu proaspăt. Albiți ușor sparanghelul sau mazărea și mâncați-le doar cu un strop de ulei de măsline. Sau savurați ridichile crude feliate pe niște pâine crosta cu unt dulce și un strop de sare. După atâtea luni de mâncare grea, încărcată cu sos, martie este un moment fabulos pentru a îmbrățișa arome simple.

Sparanghel

Primăvara devreme este atunci când vei începe să vezi primul sparanghel proaspăt sosind pe piețe. Noile sulițe fragede sunt, desigur, delicioase, ușor albite sau aburite cu un strop de ulei de măsline sau unt. Sau le puteți adăuga la atât de multe feluri de mâncare pentru acea explozie proaspătă de aromă de primăvară.

Avocado

Avocado delicios și cremos este unul dintre lucrurile pe care le aștept cu cea mai mare nerăbdare. Avocado este plin de nutrienți importanți și este una dintre puținele surse vegetale de acizi grași omega-3. Există sute de feluri de mâncare pe care le puteți face cu avocado, adăugându-le la aproape orice pentru un impuls sănătos și gustos.

Brocoli

Broccoli este una dintre acele legume care are tone de întrebuințări. În plus, este plin de nutrienți. Prăjiți-l, fierbeți-l la abur, adăugați-l în caserole, chiar și în salată. Există atât de multe opțiuni și este deosebit de gustos când este încă de sezon în lunile mai reci.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro