Cove este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori, dar și un tătic dedicat. Are doi băieți care îi seamănă cu care are o relație foarte frumoasă. 

Gabriel Coveșeanu are tot ce și-ar putea dori. O carieră de succes în televiziune și o familie frumoasă. Acesta își aduce aminte cu nostalgie de copilăria sa și nu-i place deloc cum au ajuns copii din ziua de azi.

Prezentatorul își amintește de vacanțele petrecute cu părinții, vizitând diverse locații din țară, dar și de timpul petrecut cu bunicii. De multe ori, a fost trimis pe câmp cu vacile sau cu oile.

„Vacanțele din copilăria mea aveau următoarea configurație, ca să spun așa. Eu vorbesc de copilăria mea care s-a întâmplat mult înainte de evenimentele din 1989 și mergeam o săptămână la mare și după aceea ai mei aveau ideea de a ne cunoaște țara și plecam cu mașina și făceam Moldova, fie Maramureșul sau altceva.

În fiecare an mergeam și vizitam câte ceva, mănăstirile din Moldova, case memoriale, obiective care s-au cam pierdut în ultima perioadă. Și cam în fiecare an făceam asta, plus vacanțele de la țară. Aveam bunicii din zona Buzăului, dar acolo nu mergeam foarte des. Pentru că eu eram nepotul cel mai mare, cum ar veni, și eu trebuia să mă ocup de multe treburi gospodărești și atunci evitam să ajung pe acolo. (…)

Dacă te-ar fi trimis numai pe tine, copil, cum erau ai mei la Buzău… mă trimiteau cu niște capre pe niște dealuri pe acolo. Eram singur, mă plictiseam, nu aveam ce să fac. Ce se întâmplă, eu nu luam încărcător la mine și mi se termina bateria la iPhone… și nu puteam să mă uit pe TikTok, că altfel puteam să stau. Trecea mai repede timpul, dar așa, îți dai seama…”, a spus Gabriel Coveșeanu pentru Viva.

Social media

Cove: „E o cu totul și cu totul altă generație”

Cove observă că tânăra generație este mai atrasă de tehnologie decât de comunicare și relaționare. Cei doi băieți au săi nu au norocul să aibă aceeași copilărie ca el. Micuții nu au prea mulți prieteni de joacă fiindcă toți sunt pe telefoane.

Gabriel Coveșeanu este un părinte implicat și are o relație bună cu aceștia. Face o echipă foarte bună cu soția sa, Florentina în ceea ce privește creșterea celor doi băieți.

Fiul cel mic pare că suferă cel mai mult după prieteni. Deși merge afară cu mingea, nu găsește prea des un partener de joacă. În timp ce, în copilăria lui Cove, așa ceva nu se putea explica.

„E o cu totul și cu totul altă generație. Ce am trăit noi în copilăria noastră nu mai are niciun fel de reper, raport, nu știu cum să-i zic. În copilăria celor de astăzi, apropo de ce spuneam mai devreme de telefoane…. Ei au o cu totul altă lume în care se integrează. Ce mi se pare, totuși, oarecum trist în copilăria copiilor mei…

De exemplu, fiul meu cel mic, Răzvan, este pasionat de fotbal și, mă rog, avea o minge prin casă. Și mereu spune «mă duc afară». Și ia mingea la subraț. «Mă duc afară să mă joc»… și nu are cu cine. Foarte rar găsește câte un partener, câte un copil care să fie acolo și hai să alergăm după o minge.

Or, în copilăria mea nu exista așa ceva. La orice oră ieșeai în fața blocului găseai cel puțin doi-trei copii care alergau. Mai erau vecinii, tot găseai în zonă copii. Acum, ei preferă majoritatea să stea pe telefon. Chiar dacă ies afară se așază în fața blocului și hai să ne uităm pe TikTok.”, a povestit Cove pentru VIVA!