Află detalii despre „tripla pandemie”, cea care a dus la un val de îmbolnăviri.

Ce este „tripla pandemie”. Spitale din România  sunt deja copleșite, dar acesta ar putea fi doar începutul. Având în vedere că gripa sezonieră pare a fi deosebit de violentă și timpurie în acest an, unitățile sanitare s-ar putea confrunta cu o „triplă epidemie”. Aceasta ar putea fi catastrofală pentru personalul medical deja suprasolicitat.

Ce este „tripla pandemie”: Cocktail exploziv

Covid, bronșiolită și gripă. Acesta este cocktailul exploziv care ar putea afecta România în această iarnă. Prezența simultană a acestor trei virusuri pe teritoriu se numește „triplă epidemie”.

Aceasta a afectat deja țări precum Statele Unite, Canada și Australia. Autoritățile sanitare americane au estimat că rata de spitalizare legată de gripă este cea mai mare din ultimul deceniu.

Sursa: Social media

În Marea Britanie, cazurile de bronșiolită au crescut brusc în ultimele două săptămâni, în timp ce cazurile de gripă s-au răspândit la toate grupele de vârstă, iar Covid continuă să infecteze mii de persoane în fiecare zi.

Epidemia de gripă sezonieră avansează în România într-un moment în care serviciile de sănătate sunt deja sub presiune din cauza Covidului și a unui focar de bronșiolită.

Spitalele se tem de sosirea unei „triple epidemii” care afectează deja America de Nord

Un scenariu care pare să se contureze acum în România. Gripa, care este deosebit de timpurie și se așteaptă să fie foarte agresivă în acest an, s-a adăugat la Covid-19, care circulă încă „foarte activ” printre noi. Se înregistrează multe cazuri de covid, chiar dacă restricțiile au fost ridicate cu 9 luni în urmă. În același timp, internările în spitale pentru cazurile de virus respirator sincițial, responsabil de bronșiolita la copiii mici sunt din ce în ce mai multe.

Scenariul este unul cât se poate de negru, având în vede că în ultimele șapte zile, peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit. Și mai rău este faptul că, cadrele medicale spun că este abia începutul. În următoarea perioadă medicii se așteaptă la ce-i mai rău.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.