Jagermeister este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din lume. Are un gust și o aromă aparte. Această băutură este făcută din 56 de ierburi și mirodenii.
Lichiorul conține 36% alcool și a fost văzut ca fiind o băutură alcoolică digestivă. Aceasta se consuma după o masă copioasă, pentru a ajuta procesarea mai rapidă a alimentelor.
În prezent, Jagermeister, care este o băutură alcoolică digestivă, este consumată sub formă de shot-uri sau amestecat în mai multe cocktail-uri.
Cât de sănătos este consumul de Jagermeister?
Consumul moderat de alcool are beneficiile sale pentru organism. Desigur că, alcoolul nu trebuie consumat în mod excesiv. Lichiorul Jagermeister este obținut doar din ingrediente naturale și are un rol benefic în procesul de digestie și nu numai!
Această băutură alcoolică, poate reduce inflamația, deoarece are în compoziția sa mai multe ingrediente, printre care se numără cuișoare și anason. Aceste două ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Potrivit specialiștilor, Jagermeister-ul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Cercetătorii au descoperit că dacă se consumă băuturi spirtoase în cantități mici, acestea pot reduce semnificativ riscul unui atac cerebral. Așadar, un pahar mic de Jagermeister pe zi te poate ține departe de doctor.
Cum a apărut Jagermeister?
Jagermeister, tradus și ca „Maestru vânător”, este o băutură alcoolică al cărei rețete a fost creată în anul 1935. Această rețetă a fost inventată de către Curt Mast. Băutură alcoolică digestivă a apărut pe piață abia în anii 1980.
La acea vreme, importatorul Sidney Frank a intrat în posesia drepturilor asupra acestei băuturi. El a venit cu ideea impresionantă de a promova băutura ca shot, pentru petrecerile studenților din Statele Unite ale Americii.
Din acel moment, Jagermeister a devenit foarte cunoscută în rândul celor tineri. În zilele de azi, această băutură se consumă în special la petreceri, dar și în zilele în care pur și simplu se dorește un moment de relaxare.