În zilele noastre, ceaiul boba poate fi găsit în aproape orice oraș

Ceaiul Boba, alias Bubble Tea, este un amestec unic de ceai, lapte, zahăr și perle mestecate de tapioca, care este răcoritor și satisfăcător.

Născută în Taiwan, băutura a continuat să găsească fani din întreaga lume și acum vine în sute de arome și stiluri. Iată tot ce ar trebui să știi despre ce este ceaiul boba, din ce este făcut și chiar cum să-l faci singur.

1.Ce este ceaiul Boba?

Ce este ceaiul Boba și cum se prepară? Băutura a ajuns celebră și în România
Pixabay

Ceaiul Boba este făcut din ceai, lapte, apă, zahăr și perle de tapioca. Ceaiului cu lapte dulce cu gheață i se oferă un shake bun în stil cocktail. După care se adaugă perle de tapioca. Versiunile tipice folosesc ceai negru, verde sau oolong. Deși recent au apărut mai multe arome și tipuri. Acestea variază de la mocha la lapte cu aromă de fructe cu perle. Care pot fi negre, albe sau fructate. Majoritatea ceaiului boba este dulce și laptos. Iae laptele poate varia de la lapte integral la cel degresat. De la nucă de cocos la migdale. Altele, cum ar fi versiunile infuzate cu fructe, ar putea să nu conțină nici măcar ceai sau lapte.

Cu toate acestea, acele perle de tapioca sunt caracteristica definitorie a ceaiului boba. Amplasată în partea de jos a fiecărui pahar, textura lor mestecată este ceea ce face ca această băutură unică să fie atât de favorită a fanilor. Făcut din amidon de manioc amestecat cu apă clocotită. Aluatul rezultat este rulat și tăiat în bile și gătit din nou fie într-un sirop de zahăr brun pentru a obține culoarea neagră caracteristică. Fie într-un sirop de zahăr simplu pentru perle albe sau alte perle aromate. Acest lucru dă, de asemenea, boba doar un indiciu de dulceață.

Popping Boba, pe de altă parte, este făcută fie din pudră de agar-agar, un extract de alge marine. Fie din compuși de calciu, suc de fructe, apă și un îndulcitor. Aceste perle explodează cu suc de fructe răcoritoare atunci când sunt mușcate. Și sunt o adăugare mai recentă care a apărut odată cu apariția ceaiurilor boba pe bază de fructe.

Alte adaosuri pot include iarbă, aloe sau jeleuri de cafea, bile de taro. Sau cartofi dulci, fructe proaspete sau fasole roșie, printre altele.

2.Originile și istoria ceaiului Boba

Amestecul de ceai și lapte a fost perfecționat în 1949 când Chang Fan Shu, un fost barman, a deschis o ceainărie. Folosindu-și abilitățile de mixologie și un shaker de cocktail, el a creat un amestec perfect de ceai și lapte acoperit cu o spumă fină.

Între timp, perlele de tapioca au fost un topping popular pentru desert. În special pentru extravaganțele de gheață ras îmbibate cu fructe și cremă proaspătă din Taiwan. Fabricate din manioc, o plantă sud-americană care a venit în Taiwan în timpul dominației japoneze din 1895 până în 1945, perlele mestecate au fost preferate pentru contrastul lor colorat.

Cei doi, însă, nu s-au întâlnit decât în ​​anii 1980. Povestea originii exacte rămâne neclară. Unii susținând că Lin Hsiu Hui, manager de produs pentru Chun Shui Tang, o ceainărie, a bătut niște perle în ceai în timpul unei întâlniri cu personalul. Iar alții afirmând că a fost inventat de Hanlin Tea Room. Indiferent, odată ce combinația a fost făcută, s-a născut băutura preferată a Taiwanului.

3.Cum se prepară ceaiul Boba

Ceaiul Boba este simplu de făcut. Iar cu puțin timp, răbdare și practică poți adapta rețeta la preferințele papilelor tale gustative.

Înmuiați ceaiul preferat în apă clocotită timp de cinci minute pentru o aromă maximă. De asemenea, puteți prepara ceaiul la rece, lăsându-l să stea mai mult de 12 ore în frigider pentru o bază puțin mai puțin amară și mai puțin cofeinizată. Amestecă-l cu laptele preferat după gust. Și adaugă boba gătită cu sirop pentru un ceai boba de casă perfect ca imagine.

Perlele de ceai Boba pot fi achiziționate prefabricate. Sau pot fi făcute manual amestecând amidonul de manioc cu apă clocotită pentru a forma un aluat de întins și tăiat în bile. Perlele de tapioca pornesc albe. Dar devin negre când sunt gătite într-un sirop de zahăr brun. Unii oameni adaugă colorant alimentar negru. Dar și un sirop consistent de zahăr brun ar trebui să facă treaba.

Trusele de ceai Boba sunt o altă opțiune, deosebit de plăcută pentru începătorii care învață pașii pentru a crea o bere unică fără nicio presupunere.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.