Nadia Comăneci s-a luptat cu bulimia și anorexia în perioada sa de glorie.

Nadia Comăneci a făcut istorie în gimnastică, primind nota 10 la Jocurile Olimpice. Aceasta a fost o legendă a sportului și niciodată nu s-a lăsat mai prejos, în ciuda diagnosticului primit. Mai multe detalii halucinante s-au aflat de-a lungul anilor despre campioană.

Nadia Comăneci este una dintre cele mai cunoscute gimnaste la nivel internațional, fiind inclusă în topul sportivilor de top din secolul XX al Academia Mondială de Sport Laureus. S-a bucurat de mult succes, dar a avut și probleme pe care nu multă lume le cunoaște. 

Odată cu trecerea timpului s-au aflat mai multe detalii despre viața ei când se afla pe marile podiumuri ale lumii. Presa din Chile a inclus-o pe românca noastră pe lista sportivilor care s-au luptat cu anorexia și bulimia. Aceasta s-a luptat cu ele în perioada de glorie, dar a reușit să le facă față. De multe ori, afecțiunile pot fi chiar fatale.

„Nadia Comăneci, cunoscută drept prima fată care a primit nota 10 în gimnastică, a recunoscut că s-a luptat ani în șir cu bulimia și anorexia.”, a scris Terra.

Social media

Nadia Comăneci a avut parte de un antrenor fără milă

Nadia Comăneci nu a avut un parcurs ușor în lumea gimnasticii. Aceasta a avut momente grele din perioada junioarelor și au fost relatate în cartea „Nadia și securitatea” scrisă de Stăjerel Olaru. Mai multe sportive au avut parte de un tratament inuman din partea antrenorului Bela Karolyi, care nu avea deloc milă. El a reușit să ajungă cunoscut la nivel internațional datorită Nadiei care a avut numeroase reușite, dar nimeni nu știa adevăratul său comportament.

„Faţă de gimnaste a manifestat o atitudine de teroare şi brutalitate care contravin(e) total cu principiile pedagogice, pentru care a avut o serie de reclamaţii din partea părinţilor, atât la şcoală, cât şi la Ministerul Învătământului. Fetele au fost bătute uneori până la hemoragii nazale sau pedepsite prin exerciţii fizice până la epuizare.”, a relatat Stăjerel Olaru în cartea sa.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.