Reclamă

Ce devine obligatoriu din 15 mai nu mai este o enigmă. Președintele Klaus Iohannis alături de alți factori de decizie au prezentat primele reguli pe care românii le vor avea de îndeplinit după data de 15 mai. Cele mai multe reguli de distanțare socială se păstreazăă, pentru o protecție majoră împotriva virusului.

Astăzi, la Cotroceni, Klaus Iohannis a explicat că nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de o mie de victime ale acestei epidemii și 16.000 de cazuri de îmbolnăvire.

Românii însă par să nu mai aibă rădbare să stea în case. Asta se vede în fiecare zi, pe străziel din România. Totuşi, se apropie data administrativă de 15 mai, când se termină starea de urgenţă şi vom intra într-o altă formă de organizare. Această formă, potrivit președintelui este tipică pentru situații de epidemii și anume în starea de alertă.

În acest context, președintele Iohannis a vorbit despre ce reguli vor avea românii de respectat din 15 mai. Astfel, cu toții au ocazia să afle ce este obligatoriu după jumătatea acestei luni. Multe reguli vor rămâne în picioare.

Ce devine obligatoriu din 15 mai.  Declarația președintelui Iohannis

”Primul lucru:  devine obligatoriu din 15 mai portul măștii, o mască care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu, când mergem la magazin sau când mergem să cumpărăm alimente sau în alte situații.  De exemplu când mergem cu transportul public în comun, când intrăm în stația de metrou, evident în metrou, deci în interior masca este obligatorie. Este obligatorie, atenție, nu este o recomandare, este obligatorie păstrarea unei distanțe, distanța obligatorie între persoane este de 1,5 metri, asta însemnând distanța a două brațe; dacă amândoi întindem brațul, distanța căutată este asta”, a descris Klaus Iohannis.

Astfel, românii care se gândesc că vor putea păcăli noile obligații trebuie să știe că se pregătește un nou pachet de reguli pentru aceeste situații, dar și un pachet de amenzi și pedepse pe măsură.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro