Lucian Mândruță și-a uimit din nou fanii.

Îndrăgitul jurnalist le-a mărturisit internauților primul lucru pe care l-a făcut atunci când a izbucnit războiul dintre Ucraina și Rusia. Lucian Mândruță s-a gândit la copiii săi și a sunat-o pe Konstandina, gazda la care stă în Thassos de câțiva ani. Din păcate, nu sunt foarte mulți oameni care ar reacționa așa, în locul său.

Răspunsul gazdei este emoționant

Ce decizie a luat Lucian Mîndruţă. Internauților nu le-a venit să creadă
Facebook

“Ea e Konstandina. La ea stau în Thassos de vreo trei-patru ani, de când vin cu bicicleta aici. E o gazdă minunată, dar anul acesta a fost ceva mai mult decât atât.

În februarie, a doua zi după atacul rusesc, am sunat-o să întreb dacă ar şti un loc unde pot să-mi trimit copiii, în caz că lucrurile se înrăutăţesc şi cam cât ar costa. Îmi făceam calcule, căci nu sunt aşa bogat. N-a stat pe gânduri nicio clipă: “Păi, pot veni la mine, la casa părintească. Nu e la mare, e în Theologos, un pic mai sus pe deal, dar are încălzire şi bucătărie”, mi-a zis ea.

“Şi cam cât ar costa pe lună?”, am întrebat-o eu. “Păi, plătişi şi voi curentul şi apa ăi asta e tot!”, “Cum adică, păi, chirie?”, am întrebat-o un pic uimit. “Nicio chirie. Sunteţi la nevoie, cum să vă mai iau şi chirie! Trimite copiii, am eu grijă de ei!”, mi-a zis. Până la urmă, am avut noroc. Războiul a mers prost pentru ruşi, aşa că n-a mai fost cazul.

Dar m-am întors la Konstandina, cum fac în fiecare an: la o tură de bicicleta. Am stat la noul ei complex de câteva căsuţe cu piscină (recomand cu mult drag) şi m-am despărţit de ea astăzi. În spatele Konstandinei e Muntele Athos. Dar, în ochii mei, ea e mai înaltă.”, a scris Lucian Mândruța pe rețelele de socializare.