România a pierdut în mai puțin de o lună două mari voci ale muzicii populare: Petrică Mîțu Stoian și Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a decedat în urmă cu două zile, pe 18 noiembrie 2021, după o lungă perioadă de luptă cu o boală dură: pneumonia de aspirație. Un medic renumit în această perioadă a explicat cum se manifestă boala care i-a adus sfârșitul marelui artist.

Cum se manifestă boala care i-a adus sfârșitul lui Benone Sinulescu

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, spune că penumonia de aspirație este o formă extrem de gravă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul.

„Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment”, explică medicul, la România TV.

Decesul artistului, un trăsnet pentru toată România

Mahler spune că în astfel de situații este foarte important ca intervenția să se facă prompt. Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice, mai explică ea.

Beatrice Mahler a mai declarat că pneumonia de aspirație este o pneumonie care evoluează sever iar șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu.

Soția lui Benone Sinulescu: Era un om foarte discret

Soția îndrăgitului artist a declarat că Benone Sinulescu nu voia să facă publică viața personală, precizând că acesta era un om foarte discret. Având în vedere că artistul se confruntase deja cu o problemă de sănătate în vară, soția acestuia spune că se refăcuse în urma acelei probleme.

„Se refăcuse. Asta a fost, s-a refăcut și pentru noi a fost ca un trăsnet, vă spun sincer! Pentru mine, cel puțin, eu așteptam să mai facă și luna asta chinetoterapie, să plecăm la Bârzava. Nicidecum nu m-am așteptat la un sfârșit tragic.  El a făcut acum, în ultima perioadă, o pneumonie și a fost perfuzat acasă. Deci a avut toată îngrijirea necesară”, explică Elena Sinulescu, la Antena 3.

Benone Sinulescu va fi înmormântat duminică

Femeia a mai spus că în ultima perioadă acasă la cei doi a existat și un concentrator de oxigen și artistului i-a fost administrat oxigen.

„A fost depus la o casă mortuară și urmează ca duminică, la ora 08:00, să fie depus la Filarmonică, până la ora 12:00 – 13:00. Va fi înmormântat cu onoruri militare”, a povestit Elena Sinulescu la Antena 3.

 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.