În multe țări, copiii lasă scrisori pentru Sfântul Nicolae și morcovi sau iarbă pentru măgarul sau calul său

Dimineața, găsesc mici cadouri sub perne sau în pantofii, ciorapi, în funcție de ce a preferat copilul. Portocalele și monedele de ciocolată sunt bunătăți comune care reprezintă legendara salvare a Sfântului Nicolae a celor trei fete sărace, plătindu-le zestrele de căsătorie cu aur. Bomboane în formă de bastonașe, sau mandarinele de asemenea, sunt date către copii. Conform tradiţiei, obiectele ascuţite, trusele de cosmetică sau obiectele de culoare neagră nu sunt indicate. Nu este indicat nici să facem cadouri precum fulare sau cravate. Dacă cumva v-ați gândit la aceste cadouri, este mai bine să nu le oferiți. Vor aduce doar ghinion!

Nu știți ce cadou să luați?

Ce cadouri să NU oferi niciodată de Moș Nicolae. Dacă și tu le-ai trecut pe listă pentru cei dragi, renunță la ele!
Pinterest

Bunătățile comune pe care trebuie să le lași în pantofi, cizme sau ciorapi pentru Sfântul Nicolae sunt fructele, nucile, ciocolata, bomboanele, biscuiții, monedele de ciocolată, poeziile/ghicitorile și micile cadouri. Unii spun că aceste bunătăți ar trebui împărtășite cu prietenii și familia, în conformitate cu spiritul de a da pe care îl simbolizează.

Dar dacă ați rămas fără idei, sau vreți ceva mai special, vă putem oferi un mic ajutor : 

Periuță de dinți
Loțiune
Parfum
Papetărie
Șosete pufoase
Lenjerie (mai ales dacă aveți un copil care este fan super eroi)
Căciulă
Pachete de ciocolată caldă
Căni haioase
Elastic de păr
Pungi de chipsuri sau covrigi
Pachete de cărți de joc
Carduri cadou pentru magazine sau restaurante
Ornament de Crăciun
Ceai

Sărbătorirea Zilei Sfântului Nicolae nu trebuie să fie complicată. Cel mai simplu mod de a sărbători Ziua Sfântului Nicolae este să-ți scoți pantofii lângă ușă, pe 5 decembrie. Sfantul Nicolae vine noaptea si lasa mici daruri in pantofi pentru a fi gasite in dimineata zilei de 6 decembrie. Cel mai important lucru pe care îl putem face în această zi, este să-i învățăm pe copii să dăruiască. Iar noi, adulții, să nu uităm cât de frumos este să dăruiești, nu doar să primești.