Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară înainte ca sentința sa de închisoare să fie confirmată definitiv, a fost prins de către polițiștii germani în Augsburg, Germania. Acesta avea asupra sa patru documente de identitate și o sumă în numerar de mii de euro în momentul capturării sale.

Avocatul lui Cătălin Cherecheș se declară supărat de faptul că acesta a ales să fugă din țară în loc să facă față sentinței de închisoare. Fuga acestuia a atras atenția publicului și a generat polemici în rândul opiniei publice.

Ce avea la el Cătălin Cherecheș când a fost prins

În momentul capturării sale, primarul Cătălin Cherecheș avea asupra sa o sumă semnificativă de bani în numerar, aproximativ 3000 de euro, dar și o serie de documente, printre care se numără o carte de identitate italiană, confirmând faptul că acesta este rezident în Italia încă din 2022.

De asemenea, avea asupra sa un buletin românesc, o legitimație pentru cadre militare în rezervă, dar și o legitimație de parlamentar, care nu mai este valabilă din 2012.

Ce avea la el Cătălin Cherecheș când a fost prins: Mii de euro și mai multe legitimații, inclusiv una de parlamentar

Procesul de extrădare și posibile consecințe

Cătălin Cherecheș urmează să fie adus în fața magistraților germani pentru a confirma mandatul de arestare. Totuși, rămâne de văzut când va fi transferat în România. În cazul în care primarul refuză extrădarea, procesul poate dura mult timp, chiar și până la jumătate de an. Această situație complică și întârzie desfășurarea cazului și duce la o așteptare nedorită din partea autorităților române.

Detalii despre planul de fuga al primarului

Pe măsură ce cercetările avansează, apar noi detalii despre modul în care primarul Cătălin Cherecheș și-a planificat fuga. Se pare că acesta a cărat bani în Germania de-a lungul anilor, și a avut intenția de a-și cumpăra proprietăți în Italia cu ajutorul întregii sale familii.