Camerele de supraveghere aflate în zona unde avionul MiG-21 LanceR se prăbușește, par să surprindă momentul în care s-a produs tragedia. Aeronava, care efectua un zbor de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a dispărut de pe radar la ora 20.03. 

Până la ora transmiterii acestei știri, aeronava MiG-21 LanceR nu a fost găsită. Imaginile par să surprindă, de la o distanță mică, momentul în care avionul s-a prăbușit.

Ce au surprins camerele de supraveghere după accidentul de la Constanța. Oamenii au rămas șocați

Așa cum puteți observa și imaginile de mai jos, camera de supraveghere amplasată pe stradă au filmat cerul luminat de explozia avionului MiG-21 LanceR.

Acum, autoritățile caută aeronava care pare să fi intrat în pământ. La bordul ei se afla o singură persoană, pilotul. Aparatul de zbor decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Ce au surprins camerele de supraveghere după accidentul de la Constanța. Oamenii au rămas șocați
Captură Youtube

Elicopterul care a plecat în misiunea de salvare s-a prăbușit și el

Elicopterul IAR 330-Puma, plecat în misiune într-o misiune de salvare a avionului Mig 21 LanceR a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. La scurt timp, s-a prăbușit. Toți cei șapte militari aflați la bord au murit.

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, a confirmat că la locul accidentului au fost găsite șapte victime, toate decedate. Aeronava s-a prăbușit la Gura Dobrogei, chiar langa Mănăstirea Sf. Dionisie.

„În cazul elicopterului care a plecat în căutarea şi salvarea pilotului Mig 21 LanceR se confirmă din păcate prăbușirea la 11 km de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei.

Din păcate, toţi membrii ai echipajului IAR 330 şi-au pierdut viaţa.

În continuare se execută operațiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MiG 21 LanceR. Nu avem în acest moment confirmarea prăbușiri şi nu avem detalii despre starea pilotului. Vom reveni cu detalii imediat ce îl vom localiza.

Referitor la aeronavei Mig 21 LanceR nu există date certe. Sunt pornite spre locul posibil al prăbușirii mai multe echipaje atât de la ISU Dobrogea cât şi de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Vom revenii când vom avea detalii şi despre această aeronavă.

Este prematur să discutăm acum despre posibilele cazuri. Vă pot spune cu siguranța erau condiţii meteo nefavorabile. Nu ştiu dacă aceasta a fost cauza care a dus la aceste două evenimente”, a spus General Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN la Antena 3.