Vladimir Putin și  Xi Jinping au discutat ieri timp de patru ore și jumătate.

Nu a fost însă suficient pentru ca cei doi lideri să pună pe tapet toate aspectele. Astfel, dialogul va continua și pe parcursul zilei de astăzi, marți 21 martie. Legat de acest context, Casa Albă a expus deja o opinie plină de scepticism.

Ce a discutat Putin cu Xi timp de 4 ore?

Șeful statului chinez se află în aceste zile într-o vizită în Rusia. Aseară, Xi Jinping a cinat alături de Putin, stând ulterior și la masa discuțiilor. Cei doi au expus timp de 4 ore viziuni proprii legate de colaborarea dintre statele pe care le reprezintă. Agenția de presă din Rusia, TASS a reliefat faptul că Putin l-a condus pe omologul chinez după încheierea întâlnirii la mașina oficială. Deși au avut un timp îndelungat de dialog, inclusiv la despărțire, cei doi lideri și-au mai spus câteva cuvinte. La final, Vladimir Putin și Xi Jinping și-au strâns mâna reciproc.

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin attends a meeting with Chinese President Xi Jinping in Beijing, China February 4, 2022. Sputnik/Aleksey Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Comunicarea față în față dintre cei doi șefi de stat continuă însă și astăzi. Presa din Rusia a scris despre faptul că o nouă întrevedere va avea loc marți, 21 martie.

Marţi, liderii se vor întâlni din nou şi vor purta discuţii substanţiale„, anunță agenția de presă TASS.

Președintele Federației ruse i-a spus liderului chinez că a supus analizei propunerile legate de încheierea conflictului cu Ucraina.

Joe Biden insistă să discute din nou cu omologul chinez

După întâlnirea dintre Putin și Xi Jinping, Joe Binden este interesat să se așeze din nou la masă cu liderul chinez. Cel mai probabil însă ar putea avea loc o convorbire telefonică între cei doi în următoarea perioadă.

Tot ieri, miniștri de externe din cadrul UE s-au întâlnit pentru a realiza planul de ajutor financiar în  sprijinul Ucrainei. S-a decis alocarea a 2 miliarde de euro pentru a reface stocurile de armament pentru Ucraina. Țara noastră ia de asemenea parte în acest demers.