Reclamă

Arcul de Triumf din București se numără cu siguranță printre cele cunoscute monumente din Capitală. Știați că acesta comemorează victoria țării noastre în Primul Război Mondial și a fost construit după modelul francez? Iată ceea ce nu știai, de fapt, despre el. Ceea ce ascunde în interior, te va lăsa uimit, căci nu te așteptai!

Ce se află în interiorul Arcului de Triumf

Cu siguranță în drumul tău spre muncă, școală, sau în alte scopuri de deplasare, treci aproape zilnic pe lângă Arcul de Triumf. Însă, nu te-ai întrebat niciodată ce se află în interiorul său? Simbolul Bucureștiului este construit din granit de Deva și are o lățime de 9,5 m și o boltă.

Ceea ce are în comun cu monumentul din Paris sunt scările interioare care dus spre terasa acestuia. În funcție de diverse evenimente, acolo sunt organizate expoziții de tot felul. În plus, pe o pancartă aflată la parterul Arcului de Triumf stă scris pe o pancartă următorul mesaj:

„În zilele Regelui întregitor de neam Ferdinand I s-a întemeiat pe vecie acest monument amintitor al crâncenelor lupte duse de poporul român pentru dezrobirea fraților săi de sânge și în zilele gloriosului Rege Carol II fiind prim sfetnic al tronului d-l Gh. Tătărascu s-a înălțat și desăvârșit din piatră adusă aci din tot întinsul țării ca să răzbească țara vremurilor și să înalțe inimie românilor”.

Pe YouTube există un clip video cu imagini fabuloase de pe terasa din interiorul monumentului. Videoclipul a fost publicat în urmă cu câțiva ani, însă câteva mii de români l-au vizualizat până acum.

 Ce ascunde, de fapt, Arcul de Triumf din București. Nimeni nu și-ar fi putut imagina că are așa ceva în interior
pixabay.com

Cât trebuie să plătești dacă vrei să vizitezi Arcul de Triumf

Dacă îți dorești să vizitezi fastuosul monument din Capitală, prețul unui bilet este de 10 lei în zilele lucrătoare. Iar în zilele nelucrătoare, vei plăti 15 lei. Pentru pensionari și copii de peste 6 ani, biletul nu costă mai mult de 4 lei, în zilele lucrătoare, iar 5 lei în cele nelucrătoare. Dacă sunt evenimente private, precum nunți sau concursuri, tariful va ajunge la 300 de lei/ oră.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro