Reclamă

Anumite circumstanțe și caracteristici îi fac pe unii oameni mai predispuși la coșmaruri decât pe alții.

Oamenii care au fost traumatizați sunt cu siguranță expuși unui risc mai mare de coșmaruri. Precum veteranii de război, cei care au suferit agresiuni sexuale sau criminale sau cei care au fost într-un accident care le-a pus viața în pericol.

1.Sensibilitatea joacă un rol important

Ce cauzează coșmarurile și cum le poți reduce? Totul se poate rezolva rapid
Pixabay

Persoanele cu un anumit grad de sensibilitate în structura lor biologică au, de asemenea, mai multe șanse de a avea vise urâte. Așa că sunt mai frecvente la persoanele care suferă de anxietate. Sau depresie sau care consumă în exces opiacee sau alcool.

Folclorul atribuie adesea coșmarurile consumului de alimente prea bogate înainte de culcare. Dar juriul stabilește dacă acest lucru este adevărat. Un studiu din 2015 a găsit o legătură între consumul de lactate sau alimente picante înainte de culcare și vise tulburătoare. Dar autorii studiului au remarcat că acest lucru nu a putut fi dovedit în mod concludent. Deoarece datele au fost auto-raportate și au existat o mulțime de alte variabile considera. 

Cu toate acestea, cercetările din ultimele decenii au arătat că persoanele care suferă de tulburări de somn au, de asemenea, mai multe șanse de a avea coșmaruri. Mai exact, persoanele cu apnee în somn nediagnosticată sau netratată prezintă un risc mai mare. Iar acest lucru se poate vindeca cu terapie.

2.Legătura dintre coșmaruri și apneea în somn

Persoanele cu apnee în somn se opresc și apoi încep să respire din nou de sute de ori pe parcursul nopții. Deși este asociat în mare măsură cu sforăitul, o persoană nu trebuie să sforăie pentru a avea apnee în somn.

Oamenii cu apnee în somn sunt în general foarte obosiți în timpul zilei. Chiar și atunci când se presupune că au dormit toată noaptea. Alte simptome ale apneei în somn sunt gâfâirea după aer în timpul somnului, uscăciunea gurii sau durerea de cap dimineața. Probleme de a adormi, iritabilitatea și problemele de atenție.

Atât de mulți copii au apnee în somn și nu sunt diagnosticați până la 50 de ani. Aceasta este o mare problemă. Deoarece, pe lângă coșmaruri, apneea în somn este asociată cu un risc mai mare de diabet. Dar și de disfuncție cerebrală, boli de inimă și așa mai departe. Sunt atât de multe decese cauzate de-a lungul timpului de oxigenul care nu ajunge la creier.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro