Vara este cu adevărat despre fructe și legume.
Asta este ceea ce este interesant în această perioadă a anului. Iar entuziasmul poate continua până în lipsa iernii dacă tăiați (apoi înghețați) acei dovlecei, roșii și vinete acum. Ați putea face un lot mare de caponata, de exemplu. Asta ar îngheța luni de zile, apoi tot ce trebuie să faci este să-l dezgheți, să-l încălzești și poate să mai adaugi puțin oțet, ulei de măsline și ierburi proaspete.
O caponata bună se bazează pe totul să fie tăiat aproximativ de aceeași dimensiune. Așa că totul se gătește în același timp. Apoi prăjiți vinetele și dovleceii până devin aurii.
Ce putem găti
Minestrone cu mazăre și fasole ar însenina și zilele mai întunecate. Doar adăugați ulei de măsline și suc de lămâie atunci când reîncălziți, pentru un plus de putere.
Mararul este un ingredient cheie de luat în toamnă/iarnă. Dacă îți place, poți face un ulei de usturoi-mărar prin amestecarea a 50 g de mărar, un praf mare de sare de mare, poate un cățel mic de usturoi și 100 g ulei. Folosiți ulei de măsline sau, pentru o aromă mai est-europeană, un ulei de floarea soarelui organic nerafinat și de bună calitate și poate o notă de suc de lămâie. Congelați în tăvi pentru cuburi de gheață, apoi, în lunile mai reci, scoateți doar câteva și amestecați în supe și tocane.
Nici fructele de vară nu sunt de ignorat
Agrișele, căpșunile, smochinele și piersicile fac compoturi sau piureuri foarte drăguțe. Acestea vor fi gata de pus pe un viitor terci, să se plieze prin smântână la desert sau, în cazul agrișelor, să le servească ca alternativă. la sos de mere cu friptură de duminică. Este un mic gust de vară.
Desigur, nu numai congelatorul poate salva vara – există și gemuri, murături și fermente. Când vine vorba de acestea din urmă, trebuie să fie roșii. Au o aromă uimitoare, iar chestiile fermentate au atât de multe bune în ea. Tăiați grosier roșiile coapte sau amestecați-le până la o pastă consistentă. Adăugați o lingură de sare per kilogram [de roșii]. Apoi aromați cu orice doriți – o lingură de miere, o linguriță de ardei iute, usturoi ras, ghimbir sau hrean.