Deși unele produse pot merge împreună foarte bine, ele de fapt nu pot coexista atunci când vine vorba de depozitare.
Unele alimente emit etilenă, care este un gaz care se coace, altele produc prematur. Există și produse care sunt sensibile la gaz și se pot deteriora mai repede dacă sunt expuse la acesta. De aceea, unele alimente ar trebui să se evite reciproc cu orice preț (cu excepția cazului în care doriți să le coaceți mai repede).
1. Mere și morcovi
Merele produc multă etilenă, motiv pentru care trebuie să fii atent când le depozitezi împreună cu alte alimente. Nu puneți mere lângă morcovi în special. În caz contrar, morcovii vor dezvolta un gust amar după doar 2 săptămâni.
2. Castraveți și roșii
Castraveții sunt foarte sensibili la etilenă. Este mai bine să nu le păstrați cu roșii, deși fac o pereche perfectă într-o salată. Castraveții vor începe să îngălbenească mai devreme decât ar trebui. Este mai bine să le păstrați la frigider, iar roșiile pe blat.
3. Ceapa și cartofii
Ceapa absoarbe rapid umiditatea, dar ar trebui să rămână uscată, iar cartofii degajă prea multă umiditate, astfel încât să nu poată coexista în această luptă. Cu timpul, cartofii cresc rădăcini din ochi, iar ceapa produce lăstari verzi.
4. Banane și avocado
Este unul complicat și depinde de obiectivele tale. Dacă avocado este prea copt, atunci ține-l departe de banane. Cu toate acestea, dacă doriți să se coacă mai repede, atunci puteți pune în siguranță un avocado necopt într-o pungă de hârtie și să-l depozitați lângă banane.
5. Piersici și banane
Piersicile coapte ar trebui să stea departe de banane, deoarece toată etilena emisă de banane va face ca piersicile să se coacă mai repede decât de obicei. Cu cât o banană este mai coaptă, cu atât se va elibera mai mult gaz.