Începând de astăzi, 7 martie, a început Postul Paștelui, care durează 40 de zile și este unul dintre cele mai lungu și mai greu de ținut. Creștinii trebuie să fie atenți la curățirea trupului și a sufletului, pentru a se pregăti să întâmpine Nașterea Domnului. Persoanele care aleg să postească trebuie să renunțe la alimentele de origine animală, dar și la bârfă și răutăți. A fost descoperit faptul că produsele pentru post conțin foarte multe E-uri, mai ales pateul din pastă vegetală.
Pe lângă lucrurile care sunt interzise în Postul Paștelui, mai există un aliment de care oamenii trebuie să se ferească. Oamenii încearcă să găsească un substitut alimentar, astfel sunt cumpărate foarte multe produse alimentare pentru post. Pateul vegetal este un aliment periculos pentru organism. Ce au descoperit cercetătorii despre acest produs.
De ce nu este bine să mai consumi pateul vegetal de post. Ce au descoperit cercetătorii
„Produsele de post, în majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari și al conținutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, așa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal.”, a declarat Președinte APC România, Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel.
Ce conține pateul vegetal. Descoperirile făcute de specialiști
Compoziția din pasta vegetală din care este făcut pateul conține următoarele procentaje de legume:
Boabe de soia 32% din compoziția pastei vegetale
Boabe de soia 32% și măsline 21% din compoziție
Boabe de soia 23 % din compoziție
Broccoli 33 % din compoziția de pastă vegetală
Ciuperci între 5 și 8 % o porție din compoziție
Măsline într-o porție cuprinsă de un procent de 7 și 9 %
Semințe de in de 2.5 % din compoziție
Ceapă verde conține 2%
Semințe de floare soarelui cuprinde 10% din compoziție
Ardei cuprinde într-o singură porție între 2 și 75.