Reclamă

Tinerețe fără bătrânețe. Cam acesta ar fi motto-ul atunci când pronunțăm numele Anei Aslan. Ea a fost femeia care a transmis multor generații faptul că bătrânețea poate fi „fentată”. Mai mult, ea a dovedit științific acest lucru. Totuși, iată care a fost alimentul pe care Ana Aslan l-a consumat aproape toată viața sa.

Ana Aslan este una dintre femeile care au scris istorie pentru România. Ea a fost medic specialist în gerontologie. De asemenea, Ana Aslan a fost cunoscută în toată lumea pentru studiile sale în ceea ce privește efectul procainei asupra sistemului nervos autonom. Pe parcursul a trei ani, ea a dezvoltat un medicament, mai exact Gerovital H3, pe care l-a prescris pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

social media

Ce aliment nu lipsea din meniul celebrului doctor

Ana Aslan a trăit până la vârsta de 91 de ani. Totodată, pe tot parcursul vieții sale, Ana Aslan a ținut strict la alimentația sa. Așadar, despre rutina pe care doctorița îl avea, a vorbit chiar fosta sa menajeră, Ioana Preda. Ea a lucrat timp de zeci de ani pentru Ana Aslan, așa că îi cunoștea toate obiceiurile.

Astfel, fosta sa menajeră a mărturisit că Ana Aslan obișnuia să mănânce foarte des carne de vită și îi plăcea să meargă la marile restaurante. Mai mult, ea avea mereu grijă să nu se ridice sătulă de la masă. Mai mult, atunci când avea poftă de ceva dulce, doctorița mânca o singură bomboană.

În ciuda faptului că avea bucătarul ei, care putea găti orice fel de mâncare, de multe ori ea prefera să își gătească singură anumite preparate.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se satură niciodată, când îi era foame zicea: „Dă-mi o bomboană!” Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata

Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.”, a dezvăluit Ioana Preda.

Ana Aslan mânca numai la ora 13:30 și era mereu „îmbrăcată cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, chiar dacă era singură” Acesta era un ritual pe care îl respecta mai mereu.


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro