Reclamă

Alergatul vine cu multe beneficii asupra organismului uman. Cercetătorii au descoperit că, pe lângă efectele fizice pozitive, acesta ne aduce și unele psihologice sau pentru sănătate. Așadar, prin alergare ne creștem starea de bine sau prevenim anumite boli. Descoperă acum tot ceea ce nu știai despre această activitate fizică. 

Efecte pozitive la nivel psihologic, prin alergat

Cercetătorii spun că alergatul regulat este asociat cu funcțiile cognitive îmbunătățite. Această activitate dezvoltă fluența nonverbală, atenția și îmbunătățiri ale performanței neuromotorii. Însă, dincolo de aceste beneficii, alergatul are efecte pozitive în ceea ce privește starea de spirit, reducând depresia, stresul și anxietatea.

Starea de bine este considerat cel mai dominant rezultat al alergării. Sentimentul de bunăstare include creșterea sănătății psihologice a oamenilor, a sentimentului de liniște și fericire.

Ce afecțiuni pot sta departe de tine dacă practici alergatul. De acum vei aborda un stil de viață sănătos
Arhivă

Activitatea fizică, sănătate curată

Pe lângă aportul de beneficii psihologice aduse de alergat, trebuie să ținem cont și de cele fizice, atunci când ne motivăm să avem un stil de viață activ. Cele mai importante sunt pierderea în greutate și creșterea masei musculare.

De asemenea, sănătatea este ținută sub control. Alergatul reduce riscul de a dezvolta multe boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul de tip 2, care aduce o dată cu el și obezitatea. Mai mult decât atât, crește imunitatea prin îmbunătățirea supraviețuirii, sănătatea metabolică sau scade riscul de insuficiență cardiacă.

În ceea ce privește tensiunea, mișcarea regulată scade tensiunea arterială și ritmul cardiac în repaus. Organismul oamenilor răspunde pozitiv la alergare, prin creșterea hipertrofiei cardiace fiziologice, mărirea și întărirea mușchilor inimii și îmbunătățește eficiența circulației sângelui.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro