Andreea Esca este fără doar și poate una dintre cele mai profesioniste jurnaliste din țară. Cu toate acestea, foarte puțini știu ce a făcut știrista pentru a ajunge cea mai bună în meseria ei. Rămâi cu noi pentru a afla toate detaliile

Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute știriste de la noi. De-a lungul anilor s-a bucurat de un real succes în cariera sa, deși nu s-a așteptat la asta. În urmă cu ceva timp, jurnalista a declarat că nu s-a gândit niciodată la această meserie, însă a fost deschisă la orice. 

Andreea Esca a mărturisit în urmă cu câțiva ani că după absolvirea liceului, tatăl ei a trimis-o să dea un examen de admitere la Facultatea de Drept, după ce l-a picat pe cel de la A.S.E. Cu toate acestea, a devenit una dintre cele mai bune știriste, iar profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul vremii, a uimit o țară întreagă.

Cum a ales Andreea Esca cariera de jurnalist

„Când am ajuns la Drept, exista şi o secţie de Jurnalism. În faţa clădirii am zis…hai, că nu mai intru acolo, intru dincolo, dar pur şi simplu pentru că mi s-a părut mai simpatic. Nu ştiam pe nimeni. Nu eram vreo admiratoare a vreunui om care făcea presă. Pur şi simplu mi s-a părut că suna bine. Erau trei secţii: presă scrisă, radio şi televiziune. Mai departe, la fel…nişte întâlniri importante…nişte întâmplări.”, a declarat Andreea Esca, în urma unui interviu de acum câțiva ani.

Ce a făcut, de fapt, Andreea Esca pentru a ajunge cea mai bună în meseria ei. Puțini au știut asta!
Social media

Andreea Esca nu a făcut nicio pregătire pentru dicție și prezentare

 „Probabil că unii oameni sunt făcuţi să vorbească la televizor! E adevărat ca nu am fost niciodată omul care să zică nu. Orice mi s-a propus am fost deschisă. M-am dus și am încercat. Nu pot să zic ca mi-am dorit ceva şi am muncit, nu. Nu am citit niciodată un text pe care eu să nu fi intervenit.

Aşa mi se pare normal ca atunci când scoți ceva pe gură să înțelegi ce spui și să transmiţi în cea mai bună formă mesajul telespectatorilor. Şi întotdeauna când aud asta le zic: da, suntem niște cititori de prompter, ia veniți şi dumneavostră să faceţi asta! Important e să fim niște cititori de prompter cu talent.”, a mai mărturisit Esca în acea perioadă.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.