Un păianjen a fost văzută plimbându-se peste un bilet scris reginei Elisabeta a II-a de fiul ei cel mare și de noul monarh al Marii Britanii, regele Charles al III-lea, bilet care a fost pus deasupra sicriului ei. Totul s-a întâmplat în timpul înmormântării celui mai longeviv suveran al Marii Britanii.

CITEȘTE ȘI – Ce a transmis Regina Elisabeta în primul discurs susținut în urmă cu peste 80 de ani: Când va veni pacea…

Creatura a fost observată pe biletul de pe deasupra sicriului Reginei, care a fost scris de fiul ei cel mare și actualul monarh, regele Charles al III-lea. Imaginea a făcut parte din transmisiunea live a BBC, iar scurte clipuri din momentul în care păianjenul s-a plimbat peste bilet au fost distribuite pe scară largă pe Twitter.

„Cel mai faimos păianjen din lume în acest moment”, a scris un utilizator pe Twitter alături de un scurt videoclip al momentului. „Un păianjen care se plimba pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, cred că s-a ascuns în spatele florilor” a spus o altă persoană.

„Nu știu de ce atât de mulți oameni sunt înfiorați de micul păianjen de pe florile Reginei. Este un semn bun. Am fost încântat!” a scris altcineva

Un altul a scris: „A mai văzut cineva păianjenul târându-se pe cartea de pe flori? Regina ar fi fost fericită că iubește natura”.

Înmormântarea de stat a reginei a început la ora locală 11 dimineața în Westminster Abbey din Londra.

Peste 2.000 de oameni, inclusiv lideri mondiali și membri regali străini au urmărit cum sicriul a fost transportat pe același culoar în care Regina Elisabeta a II-a a mers pentru a se căsători cu Prințul Philip cu aproape 76 de ani în urmă.

Slujba de înmormântare a fost condusă de David Hoyle, decanul de Westminster, cu discursuri ținute de prim-ministrul Liz Truss și Patricia Scotland, secretarul general al Commonwealth-ului. Rugăciunile au fost recitate de Arhiepiscopul de York, Cardinalul Arhiepiscop de Westminster.