Situația este îngrijorătoare din acest punct de vedere în România

Deși nu am avut parte de o iarnă friguroasă, virozele respiratorii au creat probleme în întreaga țară. Săptămâna trecută numărul cazurilor ajunsese la 140.000 pe săptămână . O cifră alarmantă pentru autorități care se așteaptă acum la o nouă explozie a acestora. Totul în contextul minivacanței de care românii se mai bucură și astăzi, 24 Ianuarie.Cazurile de gripă de tip A ar urma să crească din nou.

Gripă sezonieră la pachet cu sars-Cov2

Farmacii golite de antivirale, antibiotice și antitermice pentru copii, acestea au fost consecințele valului de gripă sezonieră care s-a abătut peste România.De altfel, în întreaga Europă, infecțiile virale au creat probleme.

Camerele de gardă au fost zilnic suprasolicitate încă din Decembrie cu astfel de cazuri. De altfel, în spitale, secțiile de infecțioase au devenit neîncăpătoare. Totul din cauza răspândirii în masă a infecțiilor de gripă A.

Față de alți ani, autoritățile au observat că sezonul virozelor a început mult mai repede. Deși situația este destul de gravă și a escaladat rapid, totuși nu am trecut de recordul din 2019-2020. Alexandru Rafila a explicat că în perioada respectivă cazurile au ajuns la 170.000 pe săptămână.

Astfel, speculațiile din ultima perioadă legate de posibila reintroducere a măștii nu ar avea de ce să fie fondate. Totuși, autoritățile se așteaptă ca după această perioadă a liberelor legale, cazurile să explodeze din nou. Românii s-au bucurat din plin de minivacanță și nu au evitat deloc spațiile aglomerate. Astfel, virozele respiratorii s-au putut transmite și mai facil decât până acum.

Nici școlile nu riscă să fie închise din astfel de motive. Totuși, părinții sunt încurajați de autorități, dar și de cadrele didactice să țină copiii acasă dacă au simptome de răceală.

Au existat în ultimele săptămâni situații în școlile din România în care din totalul de elevi al unei clase au fost prezenți doar doi copii. Orele de curs au fost susținute de cadrele didactice conform programei, doar pentru cei prezenți.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.