Vineri seară, în lumea politică a apărut o bombă! Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând o șpagă de 120.000 de euro. Acești bani ar fi fost pentru a favoriza contracte de achiziție de materiale medicale necesare epidemiei de coronavirus.

Întâmplările de ieri i-au o întorsătură total neașteptată! Din proba clară a luării de mită s-a ajuns la un cadoul simbolic pentru vestirea primăverii.

Astăzi lucrurile s-au mai clarificat și se pare că șpaga primită de fostul ministru a scăzut „puțin”, de la 120.000 de EURO, fiind de fapt 120.000 LEI. Un alt lucru clarificat astăzi este scopul plicului, acesta nu are legătură cu coronavirusul ci cu niște achiziții mai vechi.

Lucrurile în dosarul Pintea stau total diferit, surse apropiate anchetei spun că contractele de achiziții erau din perioada în care Sorina Pintea deținea funcția de ministru, ceea ce înseamnă că era suspendată din conducerea spitalului din Baia Mare.

Un altul lucru demn de menționat este faptul că o persoană a devenit de la vizat în flagrant, martor-denunțător în doar o zi. Acesta știa bine cum funcționează sistemul, fiind el însuși vizat în flagrantul de joi. A cerut și primit o audiență la director, în care menționează faptul că plicul cu bani ar fi ajuns mai sus.

Plicul nu este de fapt plic! Un alt detaliu iese la iveală astăzi privind flagrantul Sorinei Pintea. Acesta nu a fost tocmai unul clasic, cum se o obișnuiește ci puțin diferit. Se pare că banii au fost puși într-o pungă-cadou care a fost lăsată de deținător pe biroul manager al spitalului. În convorbirea celor doi nu se precizează nimic despre conținutul pungii, aceasta fiind considerat un cadou simbolic de 1 martie.

Cel mai probabil procurorii DNA o vor reține pe Sorina Pintea pentru 24 de ore, însă aceștia nu au probe clare pentru aducerea în instanță si arestarea fostului ministru.

Informațiile prezentate nu sunt încă confirmate de oficiali ai DNA, ci doar primele detalii apărute în acest caz.