Cazul celor doi milionari britanici a scos la iveală probleme ale generației actuale

Cei doi frați Tate au devenit un adevărat reper pentru mulți tineri ai generației actuale. Andrew și Tristan Tate au promovat modelele bărbatului de succes de tipul „loverboy”. De asemenea au dat lecții despre îmbogățire și succes. O echipă de specialiști a analizat de ce tânăra generație a fost atât de ușor de influențat în această direcție.

Cei doi frați Tate, reper pentru tânăra generație?

Studiul legat de influența celor doi frați asupra noii generații a scos la iveală detalii alarmante despre noua generație. Tineri din întreaga lume s-au lăsat impresionați de mirajul vieții pline de lux și opulență promovate de cei doi. Analiza a fost realizată de World Vision România.

Studiul a vizat comportamentul adolescenților cu privire la influența mesajului transmis de cei doi milionari britanici. Au fost supuși acestei analize tineri cu vârste între 15 și 25 de ani.

Tinerii aleși pentru studiu au provenit atât din medii devaforizate cât și din clasa socială medie. Cu toții s-au arătat impresionați și dornici de a avea același stil de viață precum frații Tate.

Ceea ce ar sta la baza acestui fenomen este vulnerabilitatea generațiilor actuale. De altfel, nevoia de a fi validați și admirați de cei din jur îi determină pe tineri să se lase impresionați de asemenea modele.

Tot mai mulţi copii, mai ales din mediile vulnerabile, au părinţi prea stresaţi din cauza banilor pentru a mai putea să le ofere atenţia de care au nevoie. Grijile pe care părinţii le resimt le transmit inevitabil către copii. Şi-atunci social-media devine un spaţiu de evadare de la greutăţile de zi cu zi. Altă problemă este că personaje precum Andrew Tate le oferă iluzia că şi ei pot face foarte uşor bani şi să-şi îndeplinească orice altă dorinţă”,a explicat Vlad Rusu, psiholog în cadrul World Vision România.

Problemele de familie sau cele financiare din mediul în care locuiesc sunt alți factori care îi influențează pe tineri să privească  spre astfel de repere cu râvnă.

În ultimele zile au fost organizate în orașele Atena și Sydney, proteste. Tinerii au ieșit în stradă și au cerut eliberarea fraților Tate.

Atât frații Tate cât și fanii lor au primit astăzi o veste dură. Cei doi milionari britanici vor mai rămâne în arestul poliției încă 30 de zile. Procurorii au decis se pare să prelungească această măsură în ceea ce îi privește.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.