La cinci zile de la dispariţia avionului militar din Chile, anchetatorii au anunţat că s-au găsit primele resturi din aeronavă, dar şi rămăşiţe umane. Luni, la 16.55, aeronava Hercules C130 a decolat din Punta Arenas având destinaţie o bază militară din Antarctica, însă operatorii au pierdut contactul cu avionul în jurul orei locale 18.00.

Cei 38 de pasageri aflați la bordul avionului sunt presupuși morți, potrivit ministrului apărării chilian, Alberto Espina, citat de Cnn. „Aș dori să-mi exprim condoleanțele, suportul și durerea pe care o resimţim pentru drama umană pe care o experimentează în prezent familia celor care se aflau la bord”, a spus Espina în Punta Arenas.

„Datoria noastră este să găsim, în primul rând, toate rămășițele și tot ce putem din avion. În al doilea rând, să facem tot ce este posibil uman, astfel încât să nu existe nicio îndoială cu privire la ce s-a întâmplat în acest accident”.

Şi comandantul general al Forțelor Aeriene, Arturo Merino Nunez, a confirmat că au fost găsite rămășițe umane care „probabil aparțineau” celor care erau în avion. Analiza criminalistică ar stabili identificarea acestora, a spus el.

„Starea rămășițelor ne face să concluzionăm că este practic imposibil ca cineva să supraviețuiască acestui accident”, a spus Merino.

„Mi s-a spus că au fost găsite fragmente de avion şi rămășițe umane”, a declarat José Fernandez, intendentul regiunii Magallanes, din sudul Chile.

Avionul a fost văzut ultima dată pe radar în Strâmtoarea Drake, între Chile şi Antarctica, această strâmtoare fiind cea mai lată de pe hărţile maritime.

Militarii au anunţat, din respect pentru familiile victimelor, că informaţiile despre avion şi despre căutări vor fi transmise public doar de către Forţele Aeriene.

Avionul transporta 38 de persoane: 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri, şi anume 15 militari din cadrul FACH, trei din Forţele terestre, doi de la o întreprindere de construcţii, Inproser, şi un funcţionar de la Universitatea din Magallanes.