Joi, la Judecătoria Mangalia, a avut loc cel de-al treilea termen în procesul lui Vlad Pascu, implicat în accidentul de la 2 Mai care a rezultat în decesul a doi tineri. La acest termen, familiile victimelor au solicitat schimbarea încadrării juridice din ‘ucidere din culpă’ în ‘omor calificat’.

Tatăl lui Sebastian, una dintre victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, a declarat, sperând în schimbarea încadrării juridice: „Sper să se schimbe astăzi încadrarea şi să treacă de la ucidere din culpă la omor calificat. Să îşi plătească pedeapsa”.

Procesul lui Vlad Pascu a început în februarie, după ce acesta a fost trimis în judecată în octombrie pentru mai multe acuzații, inclusiv ucidere din culpă. La termenul din 14 martie, a fost admisă solicitarea lui Pascu pentru judecare în procedură simplificată, ceea ce ar reduce pedeapsa cu o treime.

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentând familia unei alte victime, a comentat asupra solicitării de schimbare a încadrării juridice neabordată: „Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet și nu a fost dezbătută nici măcar astăzi”.

Familiile victimelor au exprimat nemulțumire și față de comportamentul judecătoarei desemnate, Ioana Ancuţa Popoviciu, și au cerut recuzarea acesteia, cerere ce a fost respinsă.