Iarna și-a intrat în drepturi în România, iar temperaturile cu minus înseamnă începutul coșmarului pentru persoanele cu situații materiale dificile.

A fost și cazul unei bătrâne din Constanța, care a simțit că nu mai poate îndura frigul din casă. A sunat la 112, iar polițiștii s-au deplasat imediat la locuința ei.

Valul polar care s-a abătut asupra României face ravagii. În țară prețurile la energie au explodat, iar oamenii stau și îngheață în casele lor, de frica facturilor. Este și cazul unei bătrâne de 85 de ani din Constanța. Femeia a simțit că nu poate suporta frigul din casă, așa că disperată a sunat la 112.

I-am spus că sunt disperată, mor de frig în casă și nu știu ce să fac și nu știu unde să mă duc. Asta am simțit., a mărturisit aceasta.

Bătrâna locuiește singură de mai bine de 10 ani. Ultima sa rudă apropiată, fiul său, a decedat, iar de atunci și-a trăit viața fără niciun ajutor. Pensia ei prea mică nu-i permite să-și asigure condițiile necesare de trai, așa că iarna este un adevărat coșmar.

Locuiește într-o casă derăpănată, fără apă sau gaze. Așa că singura ei sursă de încălzire este un calorifer electric, pe care îl mai folosește din când în când. Este însă foarte speriată de facturi, așadar încearcă să facă economie cum poate.

Mă încălzesc, dar nu le țin mult acolo o oră două, maxim, am adormit o dată și m-am trezit că era 12 noaptea și eu nu le stinsesem și mă gândeam la bani., a mai spus ea.

Ce au făcut polițiștii când au ajuns la bătrână

Imediat după apelul la 112, la casa bătrânei s-au prezentat agenți ai Poliției Locale din Constanța. Polițiștii au rămas fără cuvinte când au văzut cum trăia femeia.

Era singură, vă spun sincer de când am ajuns aici am fost întâmpinați de dânsa, cum am intrat în bucătărie, ne-au înghețat efectiv mâinile și am stat doar câteva minute. Era ca afară, pur și simplu era ca afară., a mărturisit Anamaria Rusu, agent poliția locală Constanța.

Ca s-o ajute pe bătrână, polițiștii au lansat o strângere de fonduri. Banii ar trebui să-i acopere cheltuielile pentru facturi până la vară, când frigul nu va mai fi o problemă.