Un bărbat înarmat a luat 12 ostatici într-o bancă din Georgia

O adevărată desfășurare de forțe ale loc în Georgia, acolo unde un bărbat înarmat a luat 12 ostatici într-o bancă. Acesta amenință că îi va răni și că va detona clădire, dacă toate cerințele nu i se îndeplinesc. Atacatorul a transmis printr-un mesaj în mediul online care îi sunt cerințele și care sunt consecințele dacă ele nu se vor îndeplini.

Un bărbat înarmat a luat marţi ostatici 12 oameni într-o bancă din centrul Georgiei. Acesta amenință că ostaticii vor avea de suferit, dacă toată lume nu va face exact așa cum spune el. Bărbatul a folosit unul dintre ostatici pentru a îi transmite cerințele. Astfel, printr-o transmisie în direct pe Facebook, atacatorul cere 2 milioane de dolari în numerar, un vehicul Sprinter, un elicopter, un steag rusesc și o undiță.

În filmarea respectivă se poate observa un bărbat înarmat, în ţinută militară şi cu mască. O voce de femeie spune: „El cere două milioane de dolari în următoarele trei ore. Are o grenadă şi aici sunt bombe ce vor exploda”. Mai mult, într-o altă înregistrare se disting două încărcături explozive la uşa de la intrare a băncii. Atacatorul a spus că acele sunt bombe care vor exploda dacă ușa băncii se va deschide.

 „Pentru moment, există 12 ostatici în clădire”, a anunţat Ministerului Afacerilor Interne georgian, care a adăugat că suspectul s-a baricadat într-o agenţie a Băncii Georgiei din Kutaisi.

Desfășurare de forțe în Georgia

La fața locului au ajuns forțele de ordine care au declanșat o anchetă pentru „act terorist, luare de ostatici şi port de armă”. Autoritățile au încercat să gestioneze situație și să negocieze cu atacatorul. După multe minute de panică și teroare pentru ostatici, autoritățile au reușit să elimine pericolul. Bărbatul a fost arestat, iar ostaticii au fost eliberați.

Un incident similar a avut loc în luna octombrie a anului 2020. Atunci un bărbat înarmat a luat 43 de ostatici într-o agenţie a Băncii Georgiei din oraşul Zugdidi. În final, ostaticii au fost eliberați, iar atacatorul a reușit să plece cu o sumă necunoscută de bani, fără a mai fi găsit vreodată.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.