A mers la muncă fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2. Șeful l-a obligat

Valul șase al pandemiei a început să își fac din plin simțită prezența. În multe țări numărul de noi cazuri de infectare a început să crească simțitor. Însă, cu toate acestea se pare că mulți dintre oameni nu se mai tem și nu mai acordă nicio importanță regulilor sanitare. Este și cazul unui om care a decis să își cheme angajatul la muncă, chiar dacă era infectat. Cum a reacționat acesta?

Poveste unui tânăr a devenit virală pe rețelele sociale. Acesta a postat un clip în care apare la muncă, deși avea Covid. Tânărul lucrează într-o benzinărie, iar pentru a-și avertiza clienți despre situația lui a lipit la intrare un afiș pe care a scris. „Am Covid, dar șeful spune că e ok să lucrez.”

Povestea lui Eric a devenit virală, iar acesta le-a explicat tuturor ce s-a întâmplat. Se pare că a început să se simtă rău, însă a pus totul pe seama aerului condiționat. În ziua următoare a avut dureri musculare, febră, tuse și nas înfundat, așa că și-a făcut un test. Rezultatul a fost pozitiv, iar pentru cinci zile a avut voie să stea acasă.

Însă după această perioadă, Eric s-a simți la fel de rău, însă șeful lui nu a mai acceptat să îl lase să stea acasă. I-a spus că nu are personal, așa că trebuie să vină la muncă. Revoltat de atitudine șefului și pentru a-și proteja clienții, Eric a decis să spună tuturor povestea.

@therealnuriko Yup you read that right. #gasstation #gasstationlife #gasstationstorytime #covid #sick #forcedlabor #workingwhilesick #whileworking #sick ♬ Circus Music – The Hit Crew Kids

Bilanț coronavirus România, 29 iulie 2022

Și în România numărul cazurilor de infectare crește rapid. Au fost înregistrat chiar și 10.000 de îmbolnăviri pe zi. Cel mai recent bilanț arată că, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.831 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.  1.688 din cazurile noi sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În intervalul 28.07.2022 (10.00) – 29.07.2022 (10.00) au fost raportate de către INSP 28 de decese (21 bărbați și 7 femei), dintre care un deces raportat anterior intervalului de referință. Dintre cele 28 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani. 3 la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani. 10 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 12 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.