Două familii, dintre care una canadiano- română și alta indiană au încercat să intre fraudulos în Statele Unite. Traseul era plănuit din Canada spre destinația finală cu ajutorul unei ambarcațiuni. Din nefericire, cei implicați, printre care și un copil au murit.

Familie de români decedată în timp ce încerca să intre ilegal în Statele Unite ale Americii

Șase persoane și-au găsit sfârșitul în planul de a trece ilegal din Quebec, Canada, în American. Conform datelor din presa internațională, autoritățile au pus cap la cap datele legate de caz pentru a ajunge la o concluzie finală

„Se crede că cele şase persoane sunt din două familii, una de origine română şi cealaltă, se crede, de cetăţeni ai Indiei”, a declarat Lee-Ann O’Brien, adjuncta şefului poliţiei din Akwesasne Mohawk

De asemenea, autoritățile canadiene au precizat că sunt în continuare desfășurate căutări în acest sens.

„Poliţia crede că un copil mic al familiei române nu a fost localizat şi vom continua căutările. Se crede că toţi încercau să intre ilegal în SUA din Canada”, a mai spus șeful poliției din regiunea respectivă.

Persoanele decedate aveau pașapoarte canadiene și se cunoșteau cu familia de indieni alături de care au pornit în această încercare care le-a adus moartea.

Corpurile membrilor celor două familii au fost identificate joi. Acesta se aflau în apropierea unei bărci răsturnate. De asemenea, conducătorul ambarcațiunii este de negăsit.

Recent a fost închisă o trecere  neoficială de frontieră în zonă. Autoritățile sunt de părere însă că nu acela ar fi fost motivul care a condus la un astfel de deznodământ.

La momentul actual, pot să vă spun că nu are nicio legătură cu acea închidere, pentru că se crede că acei oameni încercau să intre în Statele Unite. Este complet opus„, a mai spus reprezentantul poliției canadiene.

Trupurile neînsuflețite vor fi supuse autopsiei pentru a fi stabilite cauzele morții.