În cel mai renumit spital din Slovacia, un bărbat și-a pierdut vederea după ce medicul i-a scos ochiul sănătos, în locul celui bolnav.

Conform informațiilor oferite de un oficial al Spitalului Universitar din Bratislava, medicul care a făcut operația nu se mai afla în contact cu pacienții de mult timp. În urma celor întâmplate, atât pacientul operat, cât și familia acestuia, au primit consiliere psihologică.

Greșeala șocantă a unui medic din Slovacia

Autoritatea de supraveghere sanitară a demarat o anchetă cu privire la modul în care s-a întâmplat acest caz tragic, conform TASR. Este important de precizat că sectorul sanitar din Slovacia se confruntă cu proteste masive din partea angajaților din sistemul sanitar. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile pe care le primesc.

În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunțat că aproximativ 3.000 de medici din Slovacia sunt pe punctul de a-și da demisia.

Medicii din Slovacia au ajuns la capătul puterilor, după emigrarea în masă a cadrelor medicale din Cehia și Austria. Pandemia de coronavirus a dus la suprasolicitarea acestora, motiv pentru care se cer schimbări masive ale salariilor și a condițiilor de lucru.

Caz șocant într-un spital din Slovacia! Ce i-a putut face un medic unui pacient

România a oferit ajutor Slovaciei în 2021

În anul 2021, când pandemia de coronavirus făcea ravagii în toată lumea, România a sărit în ajutorul Slovaciei. Astfel că, la începutul anului 2021, o echipă formată din cinci medici și nouă asistenți medicali, formată de Departamentul pentru Situații de Urgență, au fost trimiși la Bratislava, pentru a-și ajuta colegii de breaslă.

Echipa medicală trimisă în Slovacia a fost însoțită și de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Misiunea a durat 21 de zile.