Recent, în localitatea vasluiană Toporăşti, un câine a fost găsit ucis în curtea unui bărbat, patrupedul fiind spânzurat şi având urechile tăiate. Potrivit unei asociaţii care salvează câini, în urma unui apel la poliţie, bărbatului i s-ar fi spus de către organele de lege că „face tam-tam pentru nişte javre”.

„Am primit apelul disperat al acestui cetăţean, rugându-ne să-l ajutăm, că în satul lui Toporăşti, judeţul Vaslui (la 70 de km depărtare de noi) un individ are o plăcere macabră de a omorî animalele în sat (le taie urechile şi apoi îi spânzură în laţ). L-am îndrumat să sune la poliţie şi să facă o plângere contra individului. Ne-a spus că a făcut mai multe sesizări scrise la poliţia din acel sat şi că poliţia nu le-a acceptat spunându-i că <face atâta tam-tam pentru nişte javre>”, au scris reprezentanţii asociaţiei pe pagina lor de Facebook.

Conform celor spuse de către proprietarul câinelui, acesta l-a şi văzut pe criminal când îi dădea cu un par în cap.

Trupul câinelui a fost dus la DSV Bârlad pentru necropsie după ce a fost preluat de cătreasociaţie.

„Am fost sesizaţi de mai multe persoane. A fost dispusă efectuarea de verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Potrivit bărbatului care a găsit animalul mort, acesta nu ar fi primul caz în care o persoană maltratează animalele vecinilor.