Un incident cu totul neobișnuit a avut loc în comuna Răducăneni din Iași, unde un tânăr de 36 de ani a încercat să își dezgroape tatăl, pe care mama sa îl înhumase cu doi ani în urmă.

Tânărul susținea că mama sa l-a îngropat pe bărbat de viu.

Planul tânărului nu a putut fi dus la îndeplinire, preotul anunțând autoritățile despre intentiile sale. „De când a murit tatăl lui, el a spus că a fost îngropat de viu. Mi-a mai spus de câteva ori că eu sunt de vină, că l-am îngropat de viu și că el o să-l dezgroape, dar nu am crezut că e în stare de așa ceva”, a povestit mama acestuia, potrivit observatornews.ro.

S-a ajuns la această situație după ce tânărul a săpat groapa până a ajuns aproape la sicriu. Preotul a sunat la poliție și acesta a fost reținut.

Pentru fapta sa, tânărul a fost reținut de oamenii legii și dus la audieri. În trecut, acesta ar fi fost condamnat împreună cu fratele său, după ce a omorât un bărbat.

Mama tânărului a mai mărturisit că acesta a bătut-o de mai multe ori în ultima perioadă. „Acum, când s-a dus să-l dezgroape pe taică-su, mi-a spus că mă omoară dacă găsește ceva în neregulă. Sper să-l țină acolo, la spital sau nu știu că, dacă îl lasă acasă, mă omoară. Nu știu dacă este nebun, dar, dacă bea, nu ai cu cine te înțelege”, a mai spus mama bărbatului.

Într-un alt caz, în noiembrie 2023, în Constanța, un bărbat și-a ucis sora după ce aceasta a încercat să îl oprească să își pună capăt zilelor. Potrivit informațiilor, bărbatul și-a lovit de mai multe ori sora cu un cuțit în zona abdominală și cervicală, provocându-i leziuni grave, ce au condus la deces. După ce și-a ucis sora, bărbatul a încercat să se sinucidă, lovindu-se cu cuțitul în zona abdominală. El a necesitat îngrijiri medicale de urgență și a fost internat în spital.