România anului 2019, 101 ani de la Marea Unire!  Ziua Naţională a României este un moment de glorie, de apreciere pentru eroi.

Doar că mulţi dintre noi ne prefacem că apreciem aceste lucruri, iar mai rău, mulţi politicieni le apreciază doar în campanii electorale sau atunci când au ceva de câştigat. Vorbim aici strict despre impertinenţa unor politicieni care au dat „cu bâta-n baltă” la sărbătorirea zilei de 1 Decembrie din Vâlcea.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FR_g_qC7gb8[/embedyt]

Un filmuleț cu un veteran de război în vârstă de 101 ani, aflat la manifestațiile de 1 Decembrie a devenit viral şi a revoltat zeci de oameni, după ce politicienii din Vâlcea trec prin fața eroului din al Doilea Război Mondial, ignorându-l total, dând mâna cu toți cei din jurul lui mai puțin cu el, fără să gândească doar că un OM DE VÂRSTA ROMÂNIEI MARI a avut puterea să meargă la acest eveniment, să stea în picioare atâta timp, în timp ce domniile lor, politicienii, merg în maşini scumpe la evenimente de o însemnătate de care habar nu au.

Veteranul de război Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani  a participat la bătălia de la Oarba de Mureș și la marile confruntări din Munții Tatra – Cehoslovacia. Este mai mult decât inadmisibil ca nişte oameni, simpli politicieni, să-i creeze  însă acum înţelegem şi de ce analfabetismul funcţional creşte de la un an la altul.

Şi încă odată este dovedit clar faptul că majoritatea politicienilor merg la evenimente locale şi la sărbători doar pentru poze, citate pe facebook/instagram şi alte lucruri care le-ar putea aduce publicitate.