Reclamă
Reclamă

Animale bolnave au fost legate de copaci servind drept momeală pentru urși.

Scenele în care acestea erau târâte pe jos au fost filmate de martori și au devenit virale.

În imagini se vede cum animalul a fost aruncat din mașină și este târât pentru a fi lăsat apoi ca hrană vie. Așa se pare că sunt ademeniți urșii pentru a putea fi împușcați de braconieri.

Localnicii se tem că obișnuiți astfel, animalele sălbatice le vor ataca gospodăriile.

Reclamă

Secvențele au fost filmate în apropiere de ocolul silvic al localității bistrițene Romuli, iar celor care au luat parte la cele întâmplate le vine greu să creadă că ființele umane sunt capabile de o așa mare cruzime.

Martorii susțin că atunci când au fost observați, calul adus ca pradă a fost abandonat. Asta după ce animalul căzuse din remorcă și urma să fie târât cu excavatorul. Deși încă viu, acesta părea lovit, iar în zonă erau mai multe leșuri ce cai și vite împrăștiate.

Obișnuite cu astfel de carne, animalele sălbatice, mai ales urșii, coboară adesea în gospodăriile oamenilor pentru hrană. Și chiar dacă le este frică, știind de această practică prin care sălbăticiunile sunt atrase în bătaia puștii, oamenii aleg tăcerea, nefăcând cineva ceva concret pentru a schimba situația.

În acest fel, periculos nu este doar pentru localnici, ci și pentru turiștii care trec prin zonă.

Cei doi, care au dat dovadă de o așa cruzime, au fost identificați urmând să fie trași la răspundere. De asemena, cele filmate au ajuns la mai multe asociații de protecție a mediului, acestea, la rândul lor, cerând autorităților să intervină de urgență.

Conform legii, împușcarea urșilor se poate efectua doar cu aprobare specială și doar dacă animalul a produs pagube ori dacă acesta este periculos.

Sursa: stirileprotv.ro

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro