Reclamă
Reclamă

Caz de deces asociat cu epidemia de E. coli în Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat un caz de deces asociat unei epidemii de E. coli, a anunţat joi Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA), numărul total al cazurilor confirmate crescând la 275.

UKHSA a declarat că a identificat două persoane în Anglia, ambele cu afecţiuni medicale subiacente, care au murit luna trecută în termen de 28 de zile de la infectarea cu tulpina E. coli producătoare de toxină Shiga (STEC), a bacteriei. Unul dintre aceste decese a fost probabil legat de infecţia cu STEC, a precizat UKHSA pe baza informaţiilor disponibile de la medici.

UKHSA a semnalat pentru prima dată o creştere a numărului de cazuri de STEC la 6 iunie, iar toate cazurile confirmate până în prezent au prezentat simptome care au debutat înainte de 4 iunie. Simptomele includ diaree severă şi uneori sângeroasă, crampe stomacale, vărsături şi febră.

Reclamă

„Deşi ratele de raportare a cazurilor sunt în scădere, ne aşteptăm să avem mai multe cazuri asociate cu această epidemie pe măsură ce ne vor fi trimise mai multe probe de la laboratoarele NHS şi se va efectua secvenţierea întregului genom”, a declarat Amy Douglas, director UKHSA Incident, citată într-un comunicat.

Mai mulţi producători de sandvişuri au retras sau au rechemat unele dintre produsele din oferta lor ca măsură de precauţie, după ce Agenţia pentru Standardele Alimentare a redus sursa probabilă a focarului la un tip de salată.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro