Cauze ale mâncatului în exces

Data actualizării: 16/10/2019

Mâncatul în exces înseamnă un consum de alimente exagerat față de nevoile organismului de energie în mod real. Astfel, bineînțeles, se poate ajunge la supraponderabilitate sau obezitate.

Consumul de prea multă hrană, poate ascunde cauze emoționale, fiind adesea simptom al tulburărilor alimentare

Mulți oameni care mănâncă mai mult decât au nevoie fac asta pentru redobândirea unui echilibru psihic în condiții de stres, în cazul unei depresii, ori din cauza unei stări de nefericire profundă.

Motivele pentru mâncatul excesiv nu sunt, însă, neapărat bazate pe instalarea confortului emoțional, ci pot avea legătură și cu obiceiurile greșite de zi cu zi, sau cu lucrurile efectuate în mod inconștient.


Cauze ale mâncatului în exces pot fi ca urmare a unei relații nocive cu hrana, care nu este privită doar ca o necesitate a organismului de a primi nutrienții necesari bunei funcționări, așa cum ar trebui în mod normal.

Citește și:

Obiceiul mâncatului excesiv poate ascunde motive precum: evitarea micului dejun – care poate face persoana să mănânce mai mult în a doua jumătate a zilei sau să consume gustări nesănătoase; mâncatul emoțional – căutând a se compensa anumite lipsuri și căutând o restabilire a stării de bine a psihicului; mâncatul de plictiseală – alt motiv al mâncatului emoțional; sau mâncatul în locuri nepotrivite – precum mâncatul în fața TV-ului; porțiile prea mari de hrană; mâncatul social sau chiar în cuplu – împrumutând unul de la altul obiceiuri nesănătoase.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe substantial.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨