Reclamă
Reclamă

Sunt căutări intense în Delta Dunării, după ce un turist din Covasna a dispărut de pe malul Braţului Sf. Gheorghe, în noaptea de luni spre marți. Cel mai probabil, cred salvatorii, turistul a căzut în apă, astfel că imediat ce s-a dat alerta, mai mulți pompieri au pornit în căutarea lui. Misiunea este, însă, extrem de dificilă, întrucât apa măsoară pe alocuri peste 8 metri adâncime, scrie Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, e din județul Covasna și se afla în vacanță în Delta Dunării. Marți dimineața, pompierii au fost alertați că turistul, care se afla pe malul Braţului Sf. Gheorghe, a dispărut pe parcursul nopții.

„În cursul zilei de 11 iunie, pompierii tulceni au fost alertaţi despre faptul că o persoană, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, în timp ce se afla pe malul Braţului Sf. Gheorghe a dispărut în cursul nopţii. Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a intervenit imediat un echipaj de căutare salvare cu o ambarcaţiune, iar căutările au fost efectuate până la lăsarea întunericului din păcate, fără niciun rezultat pozitiv,” au transmis reprezentanții ISU Delta.

Reclamă

Căutările turistului au fost reluate miercuri de dimineață, cu două echipaje: unul de scafandri din cadrul ISU Brăila şi unul de căutare salvare cu o ambarcaţiune IB5. Misiunea este, însă, extrem de dificilă, întrucât apa măsoară pe alocuri peste 8 metri adâncime.

Salvatorii tulceni fac apel la pasionaţii de pescuit şi iubitorii de natură şi Deltă să fie atenţi când stau pe malul apei, să nu se scalde sub nicio formă în apele curgătoare şi să acorde o atenţie sporită în cazul în care pescuiesc pe timpul nopţii. De asemenea, în cazul în care sunt nevoiţi să se deplaseze cu ambarcaţiuni, purtarea vestei de salvare este obligatorie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro