Autoritățile din județul Botoșani sunt în alertă după dispariția unui băiat de 12 ani, David Budai, care a plecat duminică din comuna Lunca și nu a mai revenit acasă. Evenimentul, care a declanșat o amplă operațiune de căutare, a fost raportat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care a mobilizat echipe pentru localizarea minorului.

Conform declarațiilor oficialităților, tânărul a fost văzut ultima dată duminică, 14 aprilie, în jurul orei 14:00, când a părăsit locuința familială. Semnalmentele lui sunt: păr șaten, ochi căprui, ten deschis și o înălțime de aproximativ 1,5 metri. Îmbrăcămintea cu care a fost văzut ultima oară consta în pantaloni scurți negri și un tricou cu imprimeu tip „army”.

IPJ Botoșani face apel la populație pentru sprijin în găsirea minorului: „Rugăm cetăţenii care deţin informaţii cu privire la această persoană să apeleze 113 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie”, se arată într-un comunicat al poliției. Operațiunea de căutare este în plină desfășurare, autoritățile sperând să dea de urma tânărului cât mai curând posibil.

Incidentul a stârnit îngrijorare în comunitatea locală din comuna Lunca și zonele învecinate, fiind lansate numeroase apeluri pentru sprijinirea eforturilor de căutare a băiatului dispărut.