În contextul delicat al pierderii Mioarei Roman, situația generată de comportamentul lui Petre Roman la priveghi a escaladat în declarații publice din partea fiicei mai mari a defunctei, Catinca Roman.

Aflată în lumina reflectoarelor mass-media, Catinca a exprimat un profund dezacord față de modul în care Petre Roman, fost premier al României și fost soț al Mioarei Roman timp de 33 de ani, a ales să-și ia rămas bun de la aceasta. Conform declarațiilor sale, Petre Roman ar fi petrecut o perioadă extrem de scurtă, de numai cinci minute, la priveghiul fostei sale soții, ceea ce a stârnit indignarea fiicei.

Această informație a fost făcută publică de Catinca Roman în cadrul unei emisiuni TV, unde a povestit despre ziua precedentă înmormântării. Declarațiile ei evidențiază o neînțelegere și o dezamăgire profundă față de atitudinea adoptată de Petre Roman în contextul unui moment atât de dificil. Fiica regretatei Mioara Roman a subliniat că, din perspectiva sa, prezența efemeră a lui Petre Roman la biserica în care se afla depus trupul neînsuflețit al fostei sale soții nu a fost decât o încercare de a-și proteja imaginea, lipsită de implicare emoțională reală.

„A fost cu o zi înainte și a stat 5 minute. Scurtă și în mod clar și vădit, fără nicio conotație. Eu îmi exprim punctul meu de vedere, poate pentru Oana a fost important și înțeleg, poate pentru ea a contat că a venit acolo”, a declarat Catinca Roman, exprimându-și decepția în mod deschis.

Pe lângă acest aspect, Catinca Roman a abordat și absența fiicei sale, Călina, de la înmormântare, clarificând motivele din spatele deciziei. Se pare că tânăra a fost profund afectată de pierderea bunicii sale, iar participarea la ceremonie nu ar fi fost suportabilă din punct de vedere emoțional pentru ea. Catinca își susține fiica și subliniază importanța înțelegerii modului personal în care fiecare individ își trăiește doliul.

„Trebuie să fiu un sprijin și pentru Calina, care a fost foarte afectată. Chiar dacă nu arată, lumea trebuie să înțeleagă că fiecare își duce doliul cum poate”, a explicat Catinca, adăugând că suferința nu se manifestă neapărat în moduri vizibile sau tradiționale.

Aceste declarații aduc în prim-plan complexitatea dinamicii familiale și reacțiilor individuale în contextul pierderii unui membru al familiei, evidențiind totodată dificultățile de comunicare și neînțelegerile care pot apărea între membrii rămași.