YouTube permite creatorilor de conținut să câștige bani din canalele lor prin plasarea de reclame în videoclipuri.

Creatorii de pe YouTube se pot folosi de Google care plasează aceste anunțuri în videoclip și îl plătește pe creator în funcție de o serie de factori.

Câștigurile pe YouTube variază

Câți bani câștigă un creator YouTube pentru un videoclip viral cu 1 milion de vizionări poate varia – dar de obicei este destul de plătit.

Suma pe care influencer-ul o primește prin programul AdSense Google depinde de o serie de factori. De la momentul unde cei care urmăresc videoclipul opresc reclama, până la tipul de reclame pe care le atrage videoclipul. Mulți creatori au strategii de plasare a anunțurilor pentru a câștiga cât mai mulți bani.

Unele videoclipuri care conțin muzică sau sunt protejate de drepturile de autor pot fi marcate de YouTube și demonetizate. Ceea ce înseamnă că pentru acel video creatorul s-ar putea să nu primească nimic. Una dintre cele mai mari vedete YouTube, David Dobrik, a declarat recent într-un interviu că a câștigat aproximativ 2.000 de dolari pe lună din AdSense. În ciuda faptului că anumite videoclipuri au în medie 10 milioane de vizualizări. El a mai adăugat că își câștigă majoritatea banilor din vânzarea produselor personalizate.

Există și mulți creatori care câștigă destui bani de la YouTube

Jade Darmawangsa, 18 ani, este un creator și antreprenor YouTube cu 341.000 de abonați. Videoclipul ei intitulat „Cum să crești pe Instagram”, cu 1,2 milioane de vizualizări, a obținut în jur de 3.600 de dolari, potrivit unei capturi de ecran pe care le-a arătat-o celor de Business Insider în mai.

Austen Alexander – un influencer YouTube cu 359.000 de abonați și un marinar activ în serviciul Marinei SUA – a declarat pentru Business Insider în noiembrie că un videoclip cu aproximativ 1 milion de vizualizări îi aduce un câștig de circa 6.000 de dolari cu ajutorul Google AdSense.

Marina Mogilko are trei canale YouTube: un canal lingvistic, unul pe lifestyle și un canal de afaceri.  Videoclipul său intitulat ,,10 HIGH PAYING JOBS YOU CAN LEARN AND DO FROM HOME” cu 1,5 milioane de vizualizări , a obținut 10.000 de dolari din AdSense.

Între 2000 și 30.000 de dolari

Pentru Shelby Church, un YouTuber  cu 1,2 milioane de abonați, videoclipurile îi aduc între 2.000 și 30.000 de dolari. Videoclipul ei despre Amazon FBA (Fulfillment By Amazon) a câștigat aproximativ 30.000 de dolari din venituri AdSense cu 1,8 milioane de vizualizări.

Kevin David este un creator și antreprenor YouTube cu aproape un milion de abonați. Videoclipul său „Tutorial Shopify pentru începători”, i-a adus peste 40.000 de dolari.

Banii obținuți de pe YouTube, prin AdSense variază, în funcție de reclama plasată, conținutul reclamei și engagement.

Sursa:  Business Insider

Distribuie