Michael Schumacher este fost pilot de Formula 1 și septuplu campion mondial. Pe 3 ianuarie, acesta a împlinit 53 de ani, iar fiul său a postat un mesaj emoționant. 

Fostul pilot a avut un accident la ski în Alpii Francezi pe 29 decembrie 2013, iar de atunci viața i s-a schimbat. A suferit multiple traume cerebrale foarte grave. Schumacher a fost în comă timp de șase luni, iar după externare, a avut nevoie de îngrijiri medicale la domiciu.

Michael Schumacher de poate mândri cu fiul său. Acesta are 22 de ani și îi calcă pe urme tatălui său. Fiul său, Mick Schumacher a transmis un mesaj emoționant cu ocazia zilei de naștere a tatălui său.

‘La mulţi ani, tată! Zile ca acestea au fost importante pentru pasiunea mea tot mai mare pentru motorsport şi încă are efecte până în ziua de azi. Sunt recunoscător pentru toate experienţele pe care mi le-ai oferit şi sunt nerăbdător să creez unele noi în viitor’, este mesajul transmis de Mick Schumacher.

Mick Schumacher în vârstă de 22 de ani va fi pilot de rezervă în sezonul de Formula 1 din 2022. Tânărul va fi pilot de rezervă la 11 din cele 23 de Frand Prix-uri care sunt programate.

Social Media

Când și-a început cariera

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969 în Germania. A debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, conducând un monopost Jordan în anul 1991 în Marele Premiu al Belgiei. Fostul pilot are în palmares șapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004, care nu au fost egalate nici până acum.

La sfârșitul sezonului de Formula 1 din 2012,  Schumacher a anunțat că se retrage. Accidentul din Alpi i-a schimbat radical viața deoarece a avut multiple leziuni și un traumatism la  cap. După ce a stat în comă șase luni, a fost transferat la o altă unitate medicală pentru îngrijiri, iar din toamna anului 2014 a fost externat și a primit îngrijiri medicale acasă.

În 2019, Schumacher a fost supus unui tratament  la Paris de către chirurgul Philippe Menasche, specializat în chirurgie coronariană. Chirurgul urma să se ocupe și de operația pe care Schumacher era programat să o facă. Obiectivul intervenţiei este de a regenera sistemul nervos central al fostului pilot.

Corrina Schumacher, soția fostului pilot, a declarat în trecut că dorinţa soţului ei este ca starea lui de sănătate să rămână ascunsă de ochii publicului.

„Puteţi fi siguri că se află pe cele mai bune mâini şi că facem tot ce este uman posibil pentru a-l ajuta.”, a spus soția fostului pilot.