Cine nu și-ar dori să găsească strategia ideală pentru jocul de ruletă? Câștigurile garantate ar aduce mult entuziasm, însă industria jocurilor de noroc nu se bazează pe asta.

În timp ce jucătorii sunt atrași de câștigurile mari, realitatea indică faptul că trebuie să înveți să te mulțumești cu ceea ce jocurile îți pot oferii cu adevărat. Bineînțeles, dacă te bucuri de rotiri fără depunere ai multe de câștigat. Cum se face atunci că atât de mulți jucători se încred în diverse strategii? Există vreun sâmbure de adevăr sau este vorba de aspecte mult mai complexe? Haide să vedem ce încurajează jucătorii să abordeze diverse strategii, în ciuda caracterului aleatoriu.

Predicția vizuală a numărului

O abordare care emană o aură de mister este predicția vizuală a numărului. Strategia a fost discutată în nenumărate rânduri în comunitatea jucătorilor. Părerile asupra acestui concept sunt împărțite. Dovezi concrete pentru a-i dovedi eficiența nu există. Cum se face atunci că unii sunt convinși de rezultatele pozitive aduse de încercarea de a prezice rezultatele prin observarea atentă a modelelor și tendințelor vizuale? Dacă scormonim până la bază vom putea observa prezența mai multor aspecte. Căutarea unui model sau tipar nu este întotdeauna o intenție activă. În mare parte, oamenii sunt predispuși la a realiza această activitate mentală, chiar și într-un mod inconștient. Observațiile sunt pe urmă interpretate pe baza modelelor și tendințelor aparente.

 

Percepția unui model alimentează iluzia controlului. Oamenii au tendința să creadă că au o influență sau control asupra evenimentelor aleatorii sau incerte deoarece ei reușesc să identifice un anumit tipar. Posibilitatea unei coincidențe nu este agreată de creier, având în vedere că nu conferă destul sens evenimentului sau rezultatului. Orice succes care apare în timp ce există această mentalitate va întări credința în eficiența predicției vizuale. Amintirile care fac referință la momentele de câștig rămân întipărite mai clar și puternic în memorie, în timp ce pierderile sunt uitate sau minimalizate. Această atenuare a eșecului contribuie la generarea percepției exagerate de  eficacitate a acestei strategii.

Recunoașterea semnăturii dealer-ului

O perspectivă foarte diferită asupra ruletei este de a opta pentru abandonarea parțială a analizei elementelor fizice de joc, pentru a depune mai mult efort în analiza comportamentală a dealer-ului. Se consideră că fiecare dealer are propriul său stil de a lansa bila și de a gestiona roata. Aceste caracteristici reușesc, în timp, să formeze un tipar specific dealerului. Diferențele sunt mici, însă mulți jucători consideră că efectele sunt semnificative. Modele sunt cunoscute sub denumirea de ”semnături” care pot fi observate de către jucătorii atenți. Pe baza semnăturilor, jucătorii își ajustează strategiile de pariere pentru a avea mai mult ”noroc”.

 

Dacă tot am început să discutăm despre această strategie, ar fi și cazul să dezbatem eficiența acesteia. Logica pe care se bazează conceptul nu este întru totul greșită, însă nu există dovezi concrete care să ateste succesul strategiei. În ciuda faptului că analiza comportamentală chiar ar putea fi avantajoasă, oamenii care abordează această tactică se expun inconștient la anumite riscuri. În primul rând, atenția selectivă poate influența negativ această abilitate. Este dificil să realizezi mereu observații obiective, adeseori influențând interpretările în funcție de trăirile tale interne. Te poți trezi în ipostaza de a te concentra excesiv asupra acțiunilor care par să confirme existența unui model, în timp ce ignori complet sau parțial informațiile care contrazic această percepție. Pe lângă aceste aspecte, se aplică și elementele explicate în cazul predicției vizuale.

Joacă pe o roată părtinitoare

Mulți jucători consideră că norocul poate fi influențat sau prevăzut. Această gândire persistă, chiar și atunci când este evident că este vorba, defapt, despre o roată care prezintă mici defecte. În cazul în care observi că roata nu este perfect echilibrată sau perfect aliniată este ideal să comunici acest lucru personalului, pentru a putea avea parte de o experiență echitabilă. Alți jucători preferă să abordeze diferit situațiile de acest fel. Există persoane care încearcă să identifice roți cu astfel de defecte sau dezalinieri pentru a putea profita de pe urma defectului. Adevărul este că o astfel de situație se întâlnește foarte rar. Astfel de rulete există doar în cazinourile care nu își întrețin aparatura de joc într-un mod corespunzător.

 

O astfel de strategie îți poate ridica numeroase probleme și obstacole. Identificarea este dificilă și imposibil de garantat. Unii jucători care se conving că au reușit să îndeplinească acest obiectiv ajung să-și supraestimeze abilitățile, doar pentru a realiza ulterior că identificarea nu a fost realizată cu succes. În mod normal, cazinourile se asigură că iau măsurile necesare pentru a garanta corectitudinea jocurilor. Dacă există astfel de roți, un cazinou care se respectă se va ocupa de verificarea acestuia într-un mod cât mai prompt. Astfel de erori pot duce la sentimente de frustrare și dezamăgire, ceea ce aduce și mai multă ineficiență în experiența de joc a jucătorului. Nu uita să joci responsabil!

Concluzie